Toet&Co: Belasten (WE-300)

No way, dis is net zo’n stjoepid weurd as dat fluffy-pluche-thingy ven last month. I’m out! Gedecideerd draait het beertje zich om en loopt weg. Ik ben het met Moeltje eens, bromt Toet. Meneer Plaat is zijn gevoel voor avontuur kwijt. Toet wandelt zijn vriendje achterna. Alleen Rozi staart nog naar het scherm en het gedachtenwolkje boven zijn hoofd is bijna zichtbaar. Dan gaat er een lampje branden, stelt een snelle vraag aan de Googlemiep en loopt met een brede grijns op zijn snuitje naar zijn vrienden.

Ik stel voor dat we er met de tijdmachine op uit gaan. Zijn vrienden kijken hem aan. Sai is an duh werk, so wai ken haar geen vraag stellen. Rozi’s grijns wordt breder. Ik heb op het internet gelezen dat het voor vrouwen mentaal net zo vermoeiend is om de vraag ‘kan ik je ergens mee helpen’ te beantwoorden, als om de vraag te stellen ‘kan jij even het vuilnis buiten zetten‘. Omdat zij nog steeds het denkwerk moet doen.

Wij zetten het vuilnis nooit buiten, bromt Toet. Die bak stinkt veel te erg, en zij is bang dat wij erin vallen. Rozi zucht eens diep. Je snapt het niet. Vragen beantwoorden is bleh. Vrouwen verwachten dat de partner imi-ini-iniiti-statief toont en… Moeltje valt hem in de reden. Wai sain not haar partner. Geldt voor alle huisgenoten, piept Rozi.

Ik denk dat ik ém snap, grinnikt Toet. Wij pakken de tijdmachine en gaan zonder vragen op pad en als zij dan gaat zeuren dan zeggen we dat we onze eigen statief geinniet hebben zodat haar hoofd niet nog meer overloopt dan het nu al doet. In een stevige berenhug slaat Moeltje zijn armen om Rozi heen. Mai kleine elifriend, joes hef un top idea!

Vijf minuten later verdwijnt de tijdmachine met een flits.

WE-300 is een door Plato bedachte schrijfuitdaging. Voor de spelregels een meer schrijfsels, klik hier.

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind, en Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.

29 Comments

   1. Man man, wat een avontuur! En zo’n geluk dat we er wat van meekrijgen
    ik maar denken dat die knuffels hierboven liggen te verstoffen. Zou er meer zijn tussen zolder en aarde???

    Like

 1. I’m sorry to hear that Mister Plaat is missing his adventurous spirit. I’m with Moeltje on this one, Toet agrees. Rozi is still glued to the screen and the thought cloud above his head is nearly visible. Then, just as Rozi is about to leave, the lamp turns on and Google asks a quick question. With a grin on his face, Rozi walks off.

  Like

  1. Die tijdmachine is fantastisch… Want niet alleen kan je ermee door de tijd reizen, het is ook instant transport naar welke plek op deze aardbol dan ook.

   Like

  1. Meneer Plaat, met die spambox hebben wij niets van doen. Wij mogen niet aan de achterkant van dit blog komen. Terwijl wij juist zulke fantastische ideeën hebben…
   Knuffel van Toet

   Like

   1. Beste Heren, Lieve Knuffels, Plato komt tegenwoordig een paar keer per dag bij de spambox om hem een beetje leeg te schudden. En ik kan je verzekeren dat er niks bijzonders aan is. Een knuffel kan de was doen, zelfs ik als niet opgeleide digibeet kan het.
    Die Rianne lijkt me wel heel aardig maar ook een beetje conseve, conservi… nou ja, een beetje terughoudend zeg maar. Ze kan jullie toch wel IETS toevertrouwen? Of zijn jullie zo dom dan? Nee wacht… niet dreigen, dit was een vraagje.
    Enfin: een beetje uit de bocht gefliet en niks met spamboxen kunnen is niet 2023 hoor. Spelen jullie maar flink op jullie pootjes.

    Like

 2. Ik moest eerst 3x lezen voordat ik begreep dat het over een gesprek tussen 3 poezen gaat, het is wel een druk stelletje volgens mij.

  Geliked door 3 people

 3. Internationale boel daar. Dat levert hilarische teksten. 🙂 Ze treden zeker vaker op in stukjes en verhalen?

  Like

 4. Mmmm, de heren zijn niet tevreden? Nooit van dat gegeven paard gehoord … 🙂

  Ik ben al lang blij dat er weer een WE is! 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Geweldig weer…. met een vol hoofd is het evengoed wel ff geconcentreerd lezen maar het is me gelukt te ontwarren wat er staat 😉
  Het trio is wel een onbetaalbare rijkdom hè

  Like

 6. Wááááát? Meneer Plaat is zijn gevoel voor avontuur kwijt? Dat nog even snel roepen en dan met de tijdmachine er vandoor. Jullie zijn onaardige wezens aan het worden. Jullie laten je manager in de steek, Gooien jullie soms ook reacties in de SPAM box? Tegendraadse figuren zijn jullie. De achterblijver heeft er wel een prima blogje van gemaakt. Voor haar is de hulde. En jullie….. kijk maar eens naar het sp(r)ookje van Plato. Ha, zijn gevoel voor avontuur kwijtgeraakt. Tssssss.

  Like

Reacties zijn gesloten.