Van de straat

Ik vind bloggen leuk. Ik vind regelmatig een ander thema kiezen leuk. Ik zie er geen gat in om regelmatig een heel nieuw blog te starten en het oude rigoureus te verwijderen. De laatste keer dat ik nadacht over opnieuw beginnen, veranderde ik uiteindelijk alleen de naam. She’s Changing lanes werd Koffie Digitalix. Zonder wordpress maar met .com. Later met wordpress.com en sinds een paar maanden .blog. Kijk ik naar de statistieken van dit blog zie ik regelmatig ‘kapotte links’ voorbij komen. Links die verwijzen naar een domeinnaam die niet meer bestaat. Of naar een blog wat ik reeds lang geleden heb verwijderd.

Soms moet je er even voor gaan zitten om dit soort zaken aan te passen. Vandaag is de dag dat ik er even voor ging zitten. Even is in dit geval niet het juiste woord aangezien ik het een goed idee vind bijna dagelijks te bloggen. Ik mag 1.096 blogs doornemen en voorzien van een nieuwe categorie, blokken zonder foto’s verwijderen, linkjes aanpassen, soms de URL corrigeren. Ik zit al een paar uur te fröbelen en ongeveer een kwart van de blogs is aangepast. Ik ben dus nog wel even bezig. Vooral omdat ik deze ronde vergeten ben te controleren of ik de gebruikte foto’s wel gekoppeld heb.

Nou ja, het houd mij van de straat.

24 Comments

 1. Het is er ideaal weer voor! Ik heb een plugin draaien maar die neemt niet alles mee, youtube filmpjes niet o.a. Ergens las ik de tip om elke maand dezelfde maand een jaar ervoor na te kijken als je dan eenmaal klaar bent is dat een handig schema.

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh, ik heb dat ook zitten doen toen met dat debacle van web-streepje-log. En dat ik toen van armoede maar een eigen domein nam en toen al die blogjes één voor één doorgeakkerd heb om linkjes etc aan te passen. Kostte vooral veel tijd omdat ik zoveel ‘herlas’ toen.

  Like

  1. Het ergste is: elke keer wanneer ik opnieuw begin neem ik mij voor er geen zooitje van te maken en na drie maanden is het toch een rommeltje aan de achterkant.

   Like

 3. Monnikenwerk inderdaad. Ik heb er geen geduld voor. Ben er af en toe ook wel even voor gaan zitten, maar na het laatste blog van Rob gelezen te hebben neig ik nu erg naar alles verwijderen. Ik wil niet (meer) medeschuldig zijn aan al die oerlelijke ‘cloud’-opslag overal…

  Like

  1. Wat Rob vertelde was niet nieuw voor mij. Buiten dat ik niet zo bewaarderig ben, is dat één van de grootste redenen dat ik zo min mogelijk bewaar. Toevallig zaterdag ook weer wat foto’s opgeruimd.

   Geliked door 1 persoon

 4. En hoe herkenbaar dit is!!!

  Ik doe het ook…in 20 blogjaren zijn er 1000-en thema’s en layouts geweest en ook tussendoor uitstapjes gemaakt naar eigen domeinen en weer terug en natuurlijk kom ik ook nog eens uit web-log.nl (met streepje) tijd…

  Alhoewel niet zo heel leuk voor jou misschien ben ik wel blij dat ik eindelijk eens een blogger tegenkom dat hetzelfde doet als ik en dus ook tegen die problematiek aanloopt. (zalig werk overigens, dat dan weer wel)

  Like

 5. Grappig, ik ben de hele dag met hetzelfde bezig geweest. Kijken of de berichtjes wel in de goede categorie zitten, Categorieën samenvoegen en andere verwijderen. En je gaat toch zitten lezen. Ik heb vandaag een 101 verhaaltje uit 2014 terug in het heden gebracht. De meeste mensen zijn toch nieuw.
  Leuk zo’n nostalgische bezigheid. Hebben de jongens zich nog een beetje rustig gehouden?
  Ik zal ook maar een vredelievende groet brengen (alhoewel ik van de weeromstuit eigenlijk angstaanjagend wil gaan groeten, maar dat is mijn slechte inborst >-)

  Like

  1. Ze hebben meegelezen en meebeslist en hebben ,meerdere foto’s proberen te her creëren.
   Nu zitten ze met een laatste glaasje limonade te bakkeleien over ‘vissen in 100 woorden’. Volgens Moeltje is hij expert en weten de muis en olifant er niets van af.

   Like

 6. Ik heb ook allerlei ideeën om mijn blog aan te passen, mooier te maken, ander uiterlijk te geven, van foto’s te voorzien…. het blijft bij ideeën want tijd en kennis ontbreken op dit moment. Misschien wanneer ik gepensioneerd ben??

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.