Gescheiden

Mijn actie om de categorieën en foto’s op mijn blog eens goed onder handen te nemen, leverde het commentaar Het lijkt wel werk op. Die reageerder sloeg de spijker op de kop. Het voelt als werk; leuk werk, maar toch werk. Het leverde ook een brainwave op.

Zondag heb ik de hele dag op de bank zitten fröbelen. Dat terwijl ik een prachtige werkplek in mijn huiskamer heb staan. Hoewel ik dat ding zelf uitgezocht en betaald heb, zit ik er alleen maar wanneer ik aan het werk ben. Iets met geen zin om elke keer van laptop te veranderen.

Vandaag draai ik een bereikbare dienst; iets voor achten zwengelde ik de laptop aan, tegen half elf haalde ik voor de eerste keer adem. Na de koffie verder met mijn blog, nam ik mij voor. Maar wel op mijn werkplek. Leuk gedacht, maar dat betekend laptops wisselen, de oplader van mijn eigen laptop verplaatsen, de werklaptop naar de tafel verhuizen, de bijbehorende oplader uit de buis halen en…

Ik kreeg een brainwave…

Eigenlijk meer een open deur. Het zit zo. Ik houd het gebruik van mijn zakelijke en privé devices strikt gescheiden. Ik werk niet via mijn privé laptop en mobiel, en ik gebruik mijn zakelijke laptop en mobiel niet voor privé dingen. Van alle mensen in mijn leven heeft alleen Zoon mijn zakelijk nummer en de enige grijze eend in het gebied is LinkedIn. Daar log ik wel eens op in via mijn zakelijk device. Iets met vacatures delen (en dus werk). Maar het is mijn eigen thuiswerkplek. Mijn bureau, mijn stoel, mijn scherm, mijn laptopsteun.

En toen dacht ik, Fok it, ik ga die plek niet verbouwen, en de keukentafel is geen fijne plek om aan te werken. Ik gebruik hunnie z’n laptop op mijn werkplek, dan kan ik via één apparaat en mijn werk in de gaten houden, en aan mijn blog werken. Jaja.. ik sta er zelf ook versteld van… dat ik hier niet eerder aan heb gedacht. 😎💻

14 Comments

 1. 😉 Wat ben JIJ digitaal vaardig, dat je bedenkt dat je je “privé-werk” ook op je “werk-werklaptop” kunt doen (als dat mag van je werk-werk dan hè?).

  Like

 2. Ik snap dat wel dat je dingen niet door elkaar haalt, maar een goed bureau is wel beter voor je rug. Grinnikt ondertussen over Plato.

  Like

 3. Praktisch is het zeker, maar hoe is het psychologisch? Ik moet zeggen dat ik je strikte scheiding van werk en privé ook best goed begrijp.

  Like

 4. Lijkt me mentaal best een flinke stap. Eerst alles strikt gescheiden… nu een eerste invasie op je werk-laptop?? Oei oei oei, hellend vlak en zo, weet je wel. (Overigens vind ik het een reuze-idee, hoor. Alles om het leven een beetje simpeler te maken.)

  Geliked door 1 persoon

 5. Jouw leven is zo te lezen een echte organisatorische aangelegenheid. Twee laptops, twee werkplekken, Twee agenda’s ook natuurlijk. Begrijpelijk maar het lijkt me ook vol stressmomenten te zitten. Als ik jou goed lees dan zit je hoofd barstensvol denksels. Daarom lijkt elke vereenvoudiging een flinke vooruitgang. Ik gun je van harte een overzichtelijker, rustiger leven.

  Plato, waar bemoei je je in Godsnaam mee?
  Ja sorry hoor!!!……

  Like

   1. Nog erger. Hoe moet een mens dan nog ontspannen leven?
    Ni wens ik nog veel harder voor je.
    Beetje bezorgd ook.

    Like

Reacties zijn gesloten.