Het komt door mij

Aan het begin van de middag krijg ik een telefoontje van De Jongen van de Helpdesk. Kan jij even contact opnemen met de ICT-dienstverlener. Ik heb gevraagd account A van een medewerkster te verwijderen, en het lijkt erop dat dat ze met account B aan de slag zijn gegaan. Medewerkster kan niet werken. We hebben geluk. Account B is nog niet verwijderd dus als ik snel ben, scheelt dat een hoop gestress. Ik bel de ICT-dienstverlener. Ik doe mijn verhaal. Mijn gesprekspartner snapt het volkomen en zal acties uitzetten om het op te lossen.

Dus niet. Na een uur staat account B nog steeds geblokkeerd en zie ik de bedachte acties. Een nieuw ticket aanmaken. De pitbull in mij wordt wakker en ik bel nogmaals naar de dienstverlener. Ik krijg iemand anders aan de lijn en leg het probleem uit. Dit keer worden urgentie en probleem wel begrepen. Hij past het account aan, De Jongen etc voert aan onze kant dezelfde handelingen uit zodat we geen half uur op de synchronisatie hoeven te wachten, en nog drie telefoontjes later kan de medewerkster weer inloggen. Missie geslaagd. Ik begin met een goed gevoel aan de laatste loodjes.

Even later pingt de chat. De Jonge etc. Kan je met de ICT-dienstverlener bellen. Ik heb zojuist een ticket doorgezet dat met de grootste spoed opgepakt moet worden. De achterwacht van de klantenservice kan niet inloggen. Iets wat met een weekend voor de boeg wel essentieel is. Weer pak ik mijn telefoon. Had ik al eens verteld dat ik een hekel heb aan bellen? Ik gooi het issue in de groep. Mijn gesprekspartner snapt het, en zal met grote spoed acties uitzetten.

Dat heb ik vandaag eerder gehoord en sein meteen onze man ter plaatsten in. Nauwelijks nodig want gesprekspartner 3 blijkt het inderdaad begrepen te hebben. Binnen een minuut zie ik dat er aan hun kant een ticket is aangemaakt, vijf minuten later krijg ik via onze man ter plaatsen de naam door van ICT-dienstverlener X die aan het euvel werkt, een een half uur max drie kwartier later is het probleem niet opgelost, maar kan er via een work-around ingelogd worden. Ik mag het ticket laten sluiten.

Ik bel weer en krijg gesprekspartner 2 aan de lijn. Die ene, die mij eerder top heeft geholpen. X was net met mij de oplossing door aan het nemen, krijg ik te horen. Ik geef door dat het ticket gesloten mag worden. De work-around werkt en maandag wordt intern gezocht naar de definitieve oplossing. Ik bedank hem voor de snelle acties van de dag, grap dat hij wat mij betreft zijn salaris heeft verdiend, en vraag aansluitend of hij ook gesprekspartner 3 en collega X wil bedanken voor hun bijdragen.

Ik chat nog wat met De Jongen etc. We zijn het eens dat twee van dit soort interventies op één dag er minimaal één teveel is, zeker op vrijdag, en al helemaal na zo’n lange periode van relatieve rust. Dan dringt het tot mij door. Vandaag is de eerste vrijdag sinds vier maanden dat ik de hele dag het eerste aanspreekpunt bij issues ben en meteen hebben we er twee te pakken. De vrijdagmiddagellende komt door mij. Of het is toeval. Dat kan natuurlijk ook.

Prettig weekend allemaal!

15 Comments

 1. Vrijdagmiddagen zijn niet bedoeld voor dit soort zaken hoor. Ik snap steeds beter waarom ze hier (in DK) maar tot een uur of 12 werken, op vrijdag…

  Like

   1. Daar heb je een punt. Ook hier zal de zorg 24 uur per dag, 7 dagen in de week, ‘gewoon’ doorgaan, neem ik aan – maar ik kan (gelukkig! nog) niet uit ervaring spreken…

    Geliked door 1 persoon

 2. tja ik roep altijd dat toeval niet bestaat maar dat dingen gebeuren met een reden en het aan ons is om te leren omgaan met het feit dat we niet altijd de redenen kennen.
  Het werk en de stress herken ik nog wel.. zij het dan al weer wat jaren terug dat ik op de helpdesk werkte. Dat gepuzzel en gezoek is hartstikke leuk maar niet als mensen niet doen wat ze beloven.

  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat was een hoop gedoe. Ik heb geprobeerd het allemaal te volgen. Ik begrijp alleen niet waarom die ellende dan door jou komt.
  Enfin, ik hoop dat je een fijn weekend hebt. De boyszzz ook natuurlijk. Geef ze een knuffel van mij en neem er zelf ook een 😃
  Wiro Plaat

  Like

  1. 3 maanden niet op vrijdagmiddag gewerkt.. en alles is rustig. En dan werk ik weer een hele dag en dan gaat het mis. Dat lijkt op oorzaak en gevolg.

   Like

   1. Wees maar niet bang, is wel meer misgegaan op vrijdagmiddagen, dat heb jij enkel niet mee gekregen haha

    Like

Reacties zijn gesloten.