Beetje trots en blog update

De oplettende lezer heeft het vast gezien; de lay-out van KoffieDigitalix is wederom op de schop gegaan. Om meerdere redenen. In mijn hoofd is een blog zonder zichtbaar menu en sidebar niet af. Verder vond ik het jammer dat de uitgelichte afbeelding wel zichtbaar was op de hoofdpagina, maar niet op de afzonderlijke blogs. Aangezien de meeste lezers niet via de hoofdpagina op bezoek komen, een beetje jammer. Vandaar dat ik afscheid heb genomen van het thema Quadra en over ben gestapt op Textbook.

Of Textbook een lang leven beschoren is weet ik nog niet. Het heeft bijna alles wat ik van een blog lay-out verwacht. Ik vind het alleen stom dat het social menu van mening is dat het zowel boven als onderaan de pagina moet staan en dat de header alleen zichtbaar is op de hoofdpagina. Ik ben wel heel blij met de welhaast perfecte uitlijning van die hoofdpagina, al zullen er maar weinig lezers zijn die dat zien, want… zie de eerste alinea.

Zover de blog update. Door naar het onderdeel Beetje trots. Jullie weten het, ik ben een sucker voor wat betreft papieren planners. Daarnaast mag ik graag met anderen kletsen over planning. Dat doe ik via Facebook. Tot mijn stomme verbazing is een foto van twee van mijn planners de headerfoto voor de maand maart van één van de twee groepen. Ook al gebruik ik beide planners momenteel niet (meer), ik vind het meer dan een beetje leuk. Een beetje waardering voor mijn planning skills.

26 Comments

 1. Via ‘Blog’ in het menu werd ik doorgeschakeld naar een .com-domein waar uBlock terecht over klaagde.

  Het menu reageert een beetje zoals mijn blogmenu. Als ik een menu-item koppel aan een category dan geeft ie dat bij mij aan als ik een bericht in die category voor heb staan. Je hebt er niets aan, maar ik vind het wel grappig. Ben overigens benieuwd hoe het gaat met meer foto’s in een bericht. Worden die allemaal op de maximale breedte getoond, of laat ie bijvoorbeeld maar 1 foto per bericht toe? En kan je bij dit thema ook pagina’s kiezen zonder zijbalk. Ben op dat punt een beetje zoekende naar een thema voor ‘onze’ genealogie-site.

  Like

  1. De link is aangepast (en heet voorlopig Home).
   Je andere vragen:
   – Alleen de uitgelichte afbeelding wordt over de volle breedte weergegeven; de rest blijft binnen de kolom. Zie bijvoorbeeld de blogs met de titel Hobby Fotograaf.
   -Ik heb niet kunnen ontdekken of ik de sidebare op de pagina’s kan uitschakelen.
   Wat niet wil zeggen dat het niet kan maar ik mopperde al eerder dat de mogelijkheden een gratis thema aan te passen steeds kleiner worden.

   Like

   1. Qua opties lijkt het wat te hebben van een iets strakker thema waarmee ik heb geëxperimenteeerd. Bij dat thema blijft de munubalk bovenin hangen. Vind ik mooi, maar dat is dan ook een van de voordelen tegenover flink wat nadelen. Het blijft speuren in het woud van de thema’s. 😉 Ben ook niet meer zo’n hobby’ist op dat gebied. De reden dat ik voor m’n eigen blog op een oud thema blijf hangen waar ik de minste aversie tegen heb. Ik neem dan op de koop toe dat bij mij het menu in hoofdletters blijft en de reacties niet genummerd worden. Hier vind ik het postzegeloverzicht mooi van. Zelf gebruik ik vaak meerdere categoriën en tags per bericht. (Alles loopt wat dat betreft bij mij in elkaar over.) Bovenlinks het bericht zie ik de categorie. Waarschijnlijk zet ie tags op een vergelijkbare manier neer. Met telkens een zwart blok lijkt me dat een beetje afleidend. Vraag me ook wel eens af waarom ik me druk maak om tags en categoriën. Denk dat maar weinig bezoekers daar op klikken.

    Like

    1. Ik gebruik geen tags en het aantal categorieën terug gebracht naar 5. Meer omdat het dan makkelijk kiezen is voor een uitgelichte foto. Daar probeer ik strak in te zijn.
     Ik zet een blog maar zelden in een dubbele categorie. Zal dadelijk een extra categorie aan dit blog hangen, dan kan je zien hoe dat er her en der uitziet.

     Like

     1. Dank daarvoor. Het testje kan weer weg. ;-)Ik gebruik iets van 15 categorien en 300 tags. Aanvankelijk liet ik elke categorie op matig eindigen, zoals Alkmatig, Fietsmatig. Later begreep ik dat categorien goed in zoekmachines scoren en heb ik er maar Alkmaar en Fietsen van gemaakt.

      Geliked door 1 persoon

 2. Ik vond de vorige toch wel leuker denk ik. Zelf blijk ik maar netjes bij twenty nog wat. En als ik ooit de tijd vind, ga ik wat doen aan wat zaken. Met de hulp van Liesbeth! ♥

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie lay out!
  Ik heb mijn layout wel eens veranderd. Dat ging verkeerd. Ik raakte van alles kwijt. Nu ben ik hier wat handiger in geworden. Behalve mijn kopfoto verander ik tegenwoordig niet zoveel.

  Liefs Joanne 😘🧡

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi geworden de website
  En goed idee om ‘over mij’ wie is ik niet op een aparte pagina te zetten. Ik kijk of het in mijn thema ook zo kan.
  En ja bijna iedereen leest via de reader maar dan nog is het belangrijk om de website goed te verzorgen zo komen geïnteresseerden ook via Facebook en Instagram en Pinterest op mijn websites.
  En wat leuk van de foto header …

  Geliked door 1 persoon

 5. Ook ik lees over het algemeen via de reader, maar ben nu ook even ‘bij jou op bezoek’. Mooi thema! En gefeliciteerd met je planner-header-foto-foto 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik lees ook via de reader, wijzigingen vallen ook mij niet op. Heb even gekeken en het ziet er strak uit.
  Ik zou zelf ook wel eens van thema willen veranderen, maar ik durf niet goed. Ben bang dat ik van alles kwijt ga zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het zijn vooral de widgets en de plaatsing van de foto’s die het lastig maken. En, tenzij je een backup maakt, er is geen weg terug. Zeker niet als je oude thema niet meer bestaat.

   Geliked door 1 persoon

 7. Ik ben zelf erg gewend aan mijn simpele blogje. Hier kom ik op verscheidene wijzen. Het is hier gezellig, met welke layout je ook komt.
  Maar toch: bewondering voor je kennis en vaardigheden op computergebied.
  Wat vinden de boysz hier van?
  Ik moet hier weer van alles invullen. Dat ruikt naar spam.

  Geliked door 1 persoon

 8. Je mag jezelf wel plannerspecialist noemen denk ik. Je hebt er al genoeg bekeken en versleten. Ik ken dit thema wel en ja het viel me op dat het netjes uitlijnt. E wat je zegt die zijbalk ik ben het helemaal met je eens!

  Geliked door 1 persoon

  1. Nooit gedacht dat ik de zijbalk zo zou missen. Het is gewoon leuk om in een oogopslag te zien dat er mensen gereageerd hebben (en bijvoorbeeld Nicole zie ik wel bij de reacties staan, maar niet in het beheercentrum).

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.