Ongemakkelijk

Ik ken mijn beperkingen, dus toen ik de vraag kreeg om uit te zoeken welke ICT-problemen die huurster van een ruimte binnen één van onze zorglocaties nou precies heeft, vroeg ik hulp aan de medewerkster van werkplekplanning. Vorige week hebben zij en ik de casus doorgenomen, inclusief mogelijke oplossingen, vandaag liep ik even binnen om na te gaan of er al een afspraak gepland stond. Ik kan, zei collega, en volgens jouw agenda kan jij ook, en ben je ook nog hier op locatie, zodat we samen kunnen rijden.

Kat in het bakkie dus. We namen nog wat recente ICT-problemen door en net wanneer ik op het punt sta om te vertrekken ging de deur open. In de deuropening verscheen een dame. Aarzelend keek zij de kamer rond en vroeg Is dit de afdeling ICT? Euh, ja. Ze keek wat ongemakkelijk. Toen Oh dit is gênant. Ik dacht bij ICT meteen aan mannen, maar vrouwen kunnen natuurlijk ook ICT-er zijn. Mag ik een vraag stellen.

Na zo’n entree hoop je op een vraag die je makkelijk kunt beantwoorden. Helaas viel deze vraag niet in die categorie al vermoed ik dat de mannelijke collega’s van de Helpdesk deze vraag ook niet kunnen beantwoorden en een hulplijn in moeten schakelen. Met een beetje geluk een vrouw. Aangezien 1/3 van onze afdeling uit vrouwen bestaat, is de kans zeer wel aanwezig. 😉

9 Comments

 1. Zo te zien weet jij echt bijna alles. Maar wat zijn dan in hemelsnaam je beperkingen? Da ken nooi veul weze toch?

  Like

 2. Tja, vooroordelen. Mijn moeder zat ooit in het gips. Er zou iemand komen om de batterij van de rookmelder te vervangen. En iemand om haar te helpen met douchen. De eerste bleek een vrouw te zijn, de tweede een man. Mijn oude moedertje was helemaal in shock. Maar in onze generatie is het nog niet anders.

  Like

 3. Er is niets mis met secretaresse, maar laten we iedereen gewoon de naam geven die zij / jij verdient. Zo kende ik ooit een mannelijke secretaris/secretaresse…. En wilde ik een vrijwilligster meteen naar de naaihoek sturen – terwijl ze timmervrouw / technica is…

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik las ooit dat een vrouwelijke burgemeester voor de schoonmaakster werd aangezien.

  Vooroordelen zullen er altijd en overal zijn.

  Ik schaam mij altijd als ik met verkeerde veronderstelling ergens op af ga ….

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

   1. Zo werd onze directrice op kantoor door een mannelijke vertegenwoordiger aangesproken als secretaresse. Het zit nog diep in onze cultuur. Het is niet alleen Erdogan die zo denkt en handelt.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.