Eerste lentedag

Zelfs voordat gas een luxe artikel werd, was ik al een behouden stoker. 19,5 graden vond ik al jaren warm genoeg. Aan het begin van deze winter nam ik mij voor nog wat zuiniger te worden. Zo’n voornemen vraagt om een goede voorbereiding in de vorm van warme thuiszitkleding. Die kleding vond ik in de vorm van een warme joggingbroek, een schapenachtig vest en een paar slofsokken; dikke wol van buiten, katoen van binnen met er tussen iets warms.

Ik kwam al snel achter iets waar ik nooit bij stil had gestaan. Niet mijn lijf maar mijn voeten bepalen hoe warm het in huis moet zijn. Dankzij deze sokken waren mijn voeten zo warm, dat de rest van mijn lijf 18,5 graden warm zat vond. Iets waar mijn beurs erg blij mee is kan ik je vertellen.

Ik had nog een voornemen. Eén paar dikke slofsokken was niet genoeg. Ik had een tweede paar nodig. Het bleef bij een voornemen en een heel uitgekiend was schema zodat ik die dingen zo kort en min mogelijk hoef te missen.

Het werd dinsdag 21 maart. De eerste dag van de lente ging gepaard met een lentebui. Kort maar hevig en uit een andere hoek dan normaal. Geen gekletter tegen het openstaande slaapkamerraam, maar zo naar binnen en wel in een dusdanige hoeveelheid dat de vensterbank niet groot genoeg bleek maar de vloer nodig had. En laat die vloer dusdanig scheef zijn dat water niet onder het raam blijft liggen, maar naar de deur loopt.

Iets wat ik pas door had toen mijn sokken begonnen te soppen. Op dat moment niet zo heel erg. Ik dweilde de vloer, trok droge sokken en mijn schoenen aan, en ging naar het werk. Bij thuiskomst mistte ik de sokken wel en vandaag mis ik ze nog steeds. Ik heb koude voeten en ineens blijkt 18,5 graden en twee paar sokken niet warm genoeg te zijn.

Iets zegt mij dat ik de bonte was deze week niet uitstel tot zaterdag. Zo lang kan ik mijn warme sokken echt niet missen.

En hoe is jouw eerste lentedag verlopen?

10 Comments

 1. Ik hoop dat je sokken inmiddels gewassen zijn. Ik vind het nog steeds zoooo koud! Ik had naar kantoor gemoeten op de eerste lentedag. Maar ik heb lekker thuis gewerkt.

  Like

 2. Eindelijk naar de kapper. Na mijn ( weer) snoekduik en een behoorlijk blauw oog wachtte ik met een afspraak maken. Ik kon pas drie weken later terecht.
  Verder een dag van herinneringen. De trouwdag van mijn ouders ( inmiddels allebei overleden).
  En op deze datum was ook de crematie van mijn moeder.

  Liefs Joanne 😘🧡

  Like

 3. Ik draag ze van Action degene met fluf erin. Wel opletten of ze er geen beveiligingssticker in hebben geplakt die krijg je niet los zonder knippen. Ik heb er ook hele goede slipper pantoffels vandaan met fluf erin. Ik had happy sokken aan maar heb ze vervangen voor mijn saaie wintersokken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik “scoorde” begin winter een paar fleecesokken bij de supermarkt. Meteen nog een paar gehaald. Ik heb nu drie paar! En dan een dekentje onder mijn voeten op de vloer, als ik zit te werken. Nu ik wat ziek(ig) ben de kachel niet op 18, maar op 19. Moet maar even. Ik SNAK naar de lente! (En dan graag wat meer energie om naar buiten te kunnen!

  Like

 5. De regen voelt aan alsof we nog steeds in een verlengde herfst zitten.

  Buiten kom ik wel steeds meer voorjaarsbloemen tegen.

  Van mij dus geen bijzonder verhaal.

  Vrolijke Voorjaarsgroet

  Geliked door 1 persoon

 6. Mijn lentedag is normaal verlopen. Het gas staat al een tijdje ik gebruik alleen het elektrische kacheltje. Een goeie fleecetrui, een gewone lange broek en vooral warme schoenen aan in huis. Geen problemen. Dit stookjaar (vanaf 3-11-22) nog maar 160 kuub verstookt. En van alle elektra 1/3e teruggewonnen met de zonnepanelen. Het gaat goed en ik leef nog. MAr ja, in de spambox is het wel kouder.

  Like

Reacties zijn gesloten.