Je kon er op wachten

Ik trok gisterenavond dus twee paar sokken aan. Mijn voeten bleven bouwmateriaal voor een iglo en ik deed iets wat ik maar zelden doe. Ik pakte er een dekentje bij. Tegen de tijd dat ik naar bed ging, voelde lijf en leden weer redelijk normaal aan. Eenmaal in bed…

Je kon er op wachten, maar eenmaal in bed zeiden mijn voeten Poeh poeh, wat hebben wij het warm. Ik werd er nostalgisch*) van, en staken mijn poten buitenboord. Dat bleek niet te helpen, en de rest van mijn lijf ging mee zeuren. De extra deken ging van mijn bed, en ook mijn knieën mochten frisse lucht happen.

Je zult het niet geloven, maar pas rond een uur of drie waren mijn poten vergenoeg afgekoeld om voeten genoemd te worden, en viel ik in slaap. Geloof me, vanavond neem ik eventuele koude voeten op de koop toe want nog zo’n nacht trek ik niet.

*) Nostalgisch in de zin dat ik al meer dan 15 jaar uit de overgang ben. 😉

16 Comments

 1. Hoe kunnen je voeten nou te warm zijn? Ik lig onder een dekbed, daar overheen een dekentje en daar overheen mijn badjas. En dan heb ik ook nog een kruik.

  Like

  1. Meestal alleen het dekbed. Ik begin wel met een dekentje erover heen maar dat gooi ik al snel aan de kant. Onder de vier graden blijft de deken wel de hele nacht ‘on top’.

   Like

  2. Ik heb elke nacht wel een keer dat ik alles eraf gooi. Maar dan lig ik onder een dun dekbed, lekker voor mijn lijf, maar voor mijn reuma niet. Dus later alsnog alles weer over me heen.

   Like

 2. Ik heb hele dikke sokken met fluf, slippers met fluf, wintersokken, enkelsokjes, happy sokken en ik heb het de laatste week allemaal aan gehad!

  Like

 3. Nou… soms zijn mijn voeten gelijk warm genoeg. En soms ben ik er een half uur mee bezig om ze op te warmen. Je weet het nooit van tevoren! Maar met kouwe voeten val ik in elk geval NIET in slaap.

  Like

 4. Ik zeg het je… ik ga de spam weer in. Ik voel het aan mijn poten.
  Maar ehh, leuk stukje. Beide benen nog steeds in de overgang. En de rest van je lijf deed dapper mee. Heb jij daar thuis nog wel iets te zeggen? Misschien moet je toch eens wat meer op je ehhh… poot spelen.
  Ik bedoel het niet kwaad, ik heb echt met je te doen, eerlijk.
  Dit alles roep ik vanuit de Speciale Prulleplek voor Arme Medebloggers (SPAM).

  Like

 5. Ik zweer bij mijn bedsokken. Zonder kan ik niet slapen. Ijsvoeten heb ik dan.
  Overdag in huis loop ik op kousjes. Soms op blote voeten. Maar ’s nachts?
  Zelfs in de zomer slaap ik met sokken. Lief begrijpt er niets van. Maar ik heb warme voeten en slaap daardoor beter.

  Liefs Joanne 😘🧡

  Like

Reacties zijn gesloten.