Nooit meer

Ik ben al jaren gefascineerd door macarons. De kleur, de fluffyness, het laagje crème en dat allemaal glutenvrij. Ik kocht ze nog nooit want ik vind ze aardig aan de prijs voor iets waarvan ik niet weet of ik het lust. Gisteren bij de lokale grootgrutter ging ik overstag, bedacht dat het een mooie manier was om de vakantie in te luiden en kocht een verpakking met 12 macarons.

De eerste smaakte aardig, de tweede was te amandelachtig, nummer drie was vies, nummer vier smaakte naar framboos en was niet slecht, nummer vijf was te chocolade-achtig (kan dat, te chocolade-achtig?) en nummer zes was lekker. Maar die waardering kan ook veroorzaakt zijn door de suikerrush die ik ondertussen had. Want ze smaken vooral zoet. Erg zoet.

Vandaag heb ik de andere zes soldaat gemaakt. Op een nuchtere maag scoorde ze alle zes beter dan de dag ervoor en ik vroeg mij af, ga ik dit vaker kopen? Het antwoord is nee, nooit meer.

Die dingen zijn namelijk zo luchtig en fluffig dat ze al kapot gaan wanneer je er naar kijkt. Vandaar dat ze verpakt zitten in stevige hardplastic ding met voor elke macaron een apart vakje. Hoewel de tweede ronde best aardig smaakte, woog het genot van het eten van die dingen niet op tegen de milieuschade die de verpakking veroorzaakt.

Ik kan het niet over mijn hart krijgen.

31 Comments

 1. Het is heel moelijk om lekkere macaroons te maken. Dus nooit bij de supermarkt kopen. Maar bij een speciaalzaak of in Frankrijk 😀

  Like

 2. Ik houd van de ‘citroenversies’. Toevallig afgelopen zaterdag op tafel gehad voor mijn verjaardag (in plaats van gebak wat andere kleinere lekkernijen). Ze gingen er goed in.

  Geliked door 1 persoon

 3. Niet aan mij besteed. Suiker en kleurstof, bbbrrrr…. mijn tanden vallen al uit van de aanblik alleen al… (plus inderdaad de milieuschade)

  Geliked door 1 persoon

 4. 49% van het gewicht is suiker. Daar begin ik niet aan. Bedankt voor de waarschuwing. 😉 Koek scoort vaak boven de 30% suiker. Met zout en vet scoort het volgens mij al jaren slechter dan chips. Zelf neem ik nog wel eens van die Xenos amandelkoekjes mee. Stuk goedkoper en ook zo op. Xi nu dat die zelfs voor 61% uit suiker bestaan. Gaan vanaf nu ook in de ban.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo af en toe etiketten lezen beperkt een groot deel van je ‘dieet.
   Ik schrik regelmatig van de hoeveelheid suiker, vet en zout en natuurlijk ogende voedingsmiddelen.
   We worden genept waar we biij staan (zeker als de leesbril thuis blijft).

   Like

   1. Ik lees vaak etiketten. Op het internet gaat dat wat makkelijker. Je kan ook de streepjescode met een smartphone bekijken en dan verschijnt er vaak productinfo die goed leesbaar is.

    Geliked door 1 persoon

   1. Ik nooit. Eenderde cupcake bestaat uit zonnebloemolie. Dat verdraagt mijn maag niet. Gewone cake ook niet, trouwens. Ja, ik ben een Maag/Gallijder. Een levenlang pijn.

    Like

     1. Nee, het is altijd opletten. En dan kan het nog fout gaan. De lijst met producten die ik wel kan eten is vele malen korter dan wat ik niet mag hebben. Ik heb er wel eens de pest over in.

      Like

 5. Spam.
  Ik vul ook steeds alle gegevens in. Bij anere blogs maar 1 x. Maar bij jou wordt het kennelijk niet opgeslagen. Vreemd hoor.

  Like

 6. Ik dacht dat ik ze niet kende. Dus even gegoocheld. Ik heb ze wel eens bij de super zien liggen. Maar nooit geproefd. Na jouw stukje gaat dat ook niet gebeuren, hoe fluffy ze ook zijn.

  Like

   1. Macarons moet je niet in de supermarkt kopen, maar in een speciaalzaak (waar ze het liefst zelf gemaakt worden). Dat is een behoorlijke “wereld van verschil” qua smaak.

    Like

Reacties zijn gesloten.