Toet&Co: Flabbergasted!

Je doet het expres, dat kan niet anders!!!!. Boos Stampvoetend schudt de muis zijn vuist naar me. Jij moest zo nodig gekleed in een witte in de modder spelen, grom ik terug. Die krijg ik alleen met voorweken schoon. Toet is niet voor rede vatbaar. Jij, jij…. JIJ begint hij. Wat hij wil zeggen zal ik nooit weten. Vanaf het balkon klinkt een hard geluid. Woat vogel makes det nois? Met z’n drieën rennen ze naar het balkon. Ik gooi de deur open.

Un motormaus, bromt Moeltje. Dat is Toeterke, piept Rozi. Toet zegt niks. Hij kijkt zwijgend toe hoe Toeterke de motor naar binnen rijdt en alle aandacht van de twee kleintjes krijgt. Moeltje klimt op de motor en maakt vroem vroem geluidjes. Hoe kom joes hieraan? vraagt hij. Ken joes bai dem erges? Rozi is vooral onder de indruk van het nieuwe jurkje en de schoenen van Toeterke. Wat ben je mooi, zegt hij. Roze is echt jouw kleur.

Mijn mens heeft deze motortijdmachine gemaakt, antwoord het muizenmeisje. Bij het horen van het woord ‘tijdmachine’ kan Toet, die toch al boos is, zich niet meer inhouden. Waarom, waarom moet jij een motortijdmachine hebben. Jij hebt je bezemsteel al. Kleine stofwolkjes hangen rond zijn oren, zo boos is hij. En jouw mens heeft jouw tijdmachine niet constant in gebruik, voegt hij eraan toe en snift eens. De snif wordt gevolgd door een traan.

Hij ziet er zo verdrietig en verslagen uit dat Toeterke medelijden met hem krijgt. Dat weet ik toch Toetje, zegt zij zachtjes. Daarom heb ik mijn mens gevraagd deze motortijdmachine voor jullie te maken, zodat jij niet eerst hoeft te kijken of er misschien water in de tijdmachine staat. Zoals nu, voegt zij er ondeugend aan toe. Ik hoorde je buiten boven het geluid van de motor uit, zo hard schreeuwde je. Toet heeft het fatsoen om te blozen. Het spijt me, zegt hij met een trillend lipje, dat ik zo jaloers was. De motor is prachtig.

Yeas. End doe joes bedoel duh motor is for us??i Het beertje kan zijn oren niet geloven. Toeterke knikt van ja. Voor jullie. Rozi zegt niks. Kijkt met glimmende oogjes naar het gevaarte voor hem. Kom mee naar buiten, zegt Toeterke, dan leg ik uit hoe alles werkt. Dat laten de Boysz zich geen twee keer zeggen. Vijf minuten later verdwijnen ze met een flits, Toeterke op het balkon achter latend.

Maar niet voor lang en als ze terugkomen heeft Moeltje de bezem van Toeterke bij zich. Wai hef joes mens bedenkt wit a lot of cuddles, end den wai hef jouw bezem meegenomen, so wai ken go on un adventure together. Toet laat de motor lekker brullen. Denk je een beetje aan de buren, vraag ik lachend.

De vrede is hersteld in huize Digitalix. Maar het gaat nog een hele tijd duren voordat de rust is wedergekeerd ben ik bang. Harriette, bedankt voor dit fantastische cadeau. PS. Zoon wil weten of je ook grotere formaten kunt maken. Het lijkt hem wel wat om in een flits op zijn werk te zijn :-).

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind, en Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.

6 Comments

 1. Mooie ontwikkelingen. Zijn er ook al aanvragen binnengekomen voor een regenkap voor de machine? Volgens mij haten de boys regen

  Like

  1. Als het regent ‘hoppen’ ze door naar een zonnige dag. Die drie zijn niet voor één gat te vangen..
   En een regenkapje… Det is so Coronation Street. No wee Mister Pleet…

   Like

 2. De boyszzz en Toeterke. Ze gaan nog veel beleven. Ze ehhhh haken maar avontuur. Als het dan maar niet gaat regenen want dan ligt er binnenkort een aanvraag voor een regenkapje op de tijdmachine.

  Like

Reacties zijn gesloten.