Achter de Petunia’s

Het hele huiskamer/hal gebeuren is mijn feestje. Voor Zoon hoeft het niet. In eerste instantie ging hij zelfs in protest modus. Zeker toen ik de nieuwe eettafel noemde. Niet nodig in zijn ogen. Net zo min als een witte muur met dezelfde kleur oververven. Ondertussen zijn we een paar dagen verder, zijn de eerste muren van een nieuw laagje witte tex voorzien, en moet hij toegeven dat het fris oogt, een witte muur zonder vlekken.

Hij steekt zelfs, mondjesmaat, een handje toe. Denk aan het van verf voorzien van een kwast zodat ik de trap niet af hoef, het helpen met het vervangen van de hoes van de bank, het verplaatsten en later terugplaatsen van de meubels en het meedenken over de opstelling. Ik ben de eerste om toe te geven dat hij meer ruimtelijk inzicht heeft dan ik.

Terwijl hij staat te koken denk ik na over de meest optimale plek voor mijn bureau. Ik besluit het denkraam van Zoon in te schakelen. Ik twijfel tussen daar en daar maar wel een kwartslag gedraaid vertel ik hem en wijs naar de plek waar het bureau ooit stond (in de keuken) en waar het nu staat.

Ik ga ervan uit dat je bureau ook een upgrade krijgt, is zijn eerste reactie. Mijn bureau krijgt geen upgrade. Ik ben er nog steeds blij mee en als het bureau een kwartslag gedraaid wordt, dan kan het scherm iets verder naar achteren, en heb ik meer werkoppervlak. Hij denkt er het zijne van. Niet in de keuken, te donker. Daar waar het nu staat, alleen als je het zo laat staan. Maar als je echt licht wilt hebben…

Hij pakt het bureau met alles erop vast en zet het voor het raam. Meer licht, als je even van je scherm weg wilt kijken zie je iets en… je kan vast wennen voor als je over een paar jaar achter de petunia’s zit.

Gelukkig mag orchideeën ook want ik vind petunia’s, net als geraniums, niet mooi.

Best een subtiele manier om de orchideeën niet te hoeven zien.

17 Comments

  1. Hij is aan het rondkijken maar met een huur van 1200 euro, en de voorwaarden minimaal 4 x de huur verdienen ben ik er bang voor.
   Hij verdient leuk, maar niet zo leuk.

   Like

   1. Moet die eens bij Domica inschrijven. Daar heb ik destijds binnen 4 weken een woning gevonden.

    Like

 1. Het is de vraag of dit gaat bevallen. Even opkijken van je scherm en naar buiten kijken is een hele grote lichtsprong. dat is vermoeiend voor de ogen. Doorgaans werkt het prettiger, als je juist het beeldscherm min of meer dwars op het raam zet. Met je rug naar het raam is vervelend, omdat je dan spiegelingen van buiten in je beeldscherm ziet.

  Like

 2. Je zoon is dus best een goede hulp. En hij heeft goed inzicht. Is een volledig blogje aan hem gewijd misschien een goed idee?
  Dus je huis knapt op. Het lijkt me leuk om wat meer te zien van je nieuwe inrichting. De foto met twee beeldschermen, een geblokkeerd uitzicht EN de boyzz erbij, zijn al heel leuk trouwens.
  Jullie zijn goed bezig daar.

  Geliked door 1 persoon

 3. Je hebt me aangestoken met je nieuwe spullen. Gisteren een nieuwe fauteuil gekocht (bij Ikea, jawel), naar de tapijtenzaak geweest voor een nieuw tapijt en (eindelijk) een afspraak gemaakt met een meubelrenovatiebedrijf om de zitkussens van onze bank te laten heropvullen.

  Like

  1. Wat een positief effect gaat er toch uit van een blog he? Dat je dan door een andermans/vrouws positieve verhalen net dat ene duwtje krijgt. Erg leuk.

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.