Veilig plekje

Deze hele ‘haal alles uit de kast en zet de kast op een andere plaats’ actie is goed voor mijn ego. Niet omdat ik (afkloppen) de verfpot nog niet om heb laten vallen. Ook niet omdat ik een klein beetje voor op schema lig.

Nee. De reden dat deze exercitie goed is voor mijn ego is het terugvinden van spullen waarvan ik dacht dat ik ze kwijt was geraakt, maar die ik dus echt op een veilig plekje heb opgeborgen. Nu moet ik alleen nog leren onthouden wat ik versta onder veilig plekje.

Alleen die ene rol schilderstape blijft onvindbaar. Voor nu in ieder geval.

41 Comments

 1. Houd op over veilige plekjes. Ik zoek ook nog bepaalde items. Schilderstape ligt hier in de keukenla. Daar label ik mijn bakjes eten voor in de diepvries mee.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hahaha, ik moet vooral lachen om je conclusie over het veilige plekje. En de reacties op dit blogje.

  Geliked door 1 persoon

 3. Als ik dingen een nieuwe plaats geef moet ik het echt opschrijven. Ik heb een bestandje op mijn smartphone daarvoor met steekwoorden.

  Wel super mooi wat je doet allemaal. Ik geef niet overal commentaar op maar geniet met je mee.

  Geliked door 1 persoon

 4. Je kunt altijd foto’s opruimen, maar een mapje “Veilig Opgeborgen” blijft dan hopelijk onaangeroerd. Wel updaten als er iets bij komt of iets afgaat! Misschien moest ik dat ook maar eens doen (het aanmaken, niet het updaten).

  Geliked door 1 persoon

 5. Heb je dat gezien van die twee trouwringen die in het laatje van een heel ouderwetse kofiiemolen lagen die bij een kringloopwinkel was binnengebracht? Dat is nou een veilig plekje.

  Like

  1. Dat is nog eens wat. Nu ik er over nadenk: ik mis maar liefst 2 capo’s die ik van de hals van mijn gitaren heb afgedaan en veilig opgeborgen.
   Niet meer te vinden. Heb jij nog een suggestie?

   Geliked door 1 persoon

    1. Ik heb nog zo’n ding. Ik maal daar altijd mijn eierschalen in. Dat kan namelijk heel goed om sommige. kamerplanten en om tuinplanten. Ze krijgen dan de nodige kalk.

     Geliked door 1 persoon

     1. Gedroogde en dan fijngemalen eierschalen kun je ook zelf eten voor de calcium. Ik doe dat zelf ook. Ik heb nog zo’n elektrische koffiemolen uit de jaren vijftig. Overgehouden van mijn schoonmoeder.

      Geliked door 1 persoon

     1. Ja, lach maar. In WOII gaf de overheid tips aan huisvrouwen om aardappelschillen lekker te bereiden. Als fervent schilleneter ga ik dat ook eens proberen.

      Like

       1. Het gaat om de stof solanine. De tekst erbij is hilarisch. Quote. Voor een gemiddelde volwassene is 200mg solanine schadelijk; de dubbele hoeveelheid kan zelfs dodelijk zijn. Aardappelen bevatten gemiddeld 40mg solanine per kg. Na het eten van 5kg aardappelen in 1 keer kunt u dus ziekteverschijnselen verwachten. Maar ook zonder solanine heb je dan wel buikpijn. Unquote. Whahaha. Wij mensen kunnen wel wat hebben.

        Geliked door 1 persoon

        1. Ik eet gemiddeld drie kleine aardappelen per maaltijd. Ik leef nog steeds en ik kan zelfs bloggen zonder bril als het moet.
         Leuk om zo met elkaar van gedachten te wisselen. Over aardappelschillen. 😂

         Geliked door 1 persoon

         1. Ja, dit zijn de topics die het bloggen net zo smeuïg als de aardappelen maken. 😀 We mogen wel wat zilverlingen naar Rianne sturen voor het hosten.

          Like

          1. Sorry Rianne. Eigenlijk is dit blogvervuiling.En lastig want ik moet hier telkens al mijn gegevens invullen want dat onthoud mijn gegevens vertikt het of het dement.

           Like

       1. O, en ik vind schillen een heerlijk werkje. Ik maak er een wedstrijdje van: de langste en dunste schil. Met een aardappelschilmesje van Solingen.

        Geliked door 1 persoon

        1. Ja als je het leuk vindt, dan moet je schillen.
         Ik vind koken al helemaal geen hobby. Dus ik doe de gesneden groente en de aardappelen in mijn elektrische koker, zet hem op 30 minuten. Soms gaat het vlees er ook bij in. Heb ik een half uur om weer andere dingen te doen. Voor mij werkt het prima en ik eet zonder vet ook nog.

         Geliked door 1 persoon

         1. Sinds een aantal jaren heb ik het koken afgeschaft. Na een leven van meer dan fulltime te lang en te hard werken weiger ik om nog achter het fornuis te staan. Voor wie wil kan zelf voor ping&klaar zorgen. Ik wil geen kookluchtjes meer in huis. Van warm eten moet ik kotsen. De MDL-problematiek zal daar voor iets tussen zitten. Maar ja, dat schillen hè…

          Geliked door 1 persoon

 6. Foto maken waar je het hebt opgeruimd en in een mapje (digitaal of schriftje) doen, zodat je ze altijd kan terug vinden, zeg iemand die ook goed kan opruimen en nooit iets terug kan vinden. 🙄

  Like

Reacties zijn gesloten.