Let je even niet op

Maandag bracht ik Grumpy naar de garage en wandelde, van het zonnetje genietend, naar huis. Des te dichter ik bij de Maas in de buurt kwam, des te meer water zag ik. Water op plaatsen waar normaal geen water staat.

Ik moet even denken wanneer dat is gebeurt. De afgelopen week ben ik driemaal op de fiets en eenmaal te voet naar de bouwmarkt geweest. Tussen de buien door. Dat kan ik mij herinneren. Maar eigenlijk heb ik nooit hoeven wachten tot het droog was voordat ik vertrok, dus gevoelsmatig voel het wel mee met de regen. Niet dus.

Het is echt, echt hoog water. Hoewel de laatste muur schreeuwt om een laagje muurverf, kan ik de verleiding niet weerstaan en wandel langs, en bijna in, de Maas. Zoals altijd levert het natuurgeweld mooie plaatjes op. Vind ik dan.

14 Comments

  1. Het is mooi. Maar ook een beetje onheilspellend, vind ik. Mijn moeder heeft diep ontzag voor water (misschien door de watersnoodsramp?) en dat is een beetje overgeslagen op mij, vrees ik.

    Geliked door 1 persoon

  2. Mooie foto’s! Indrukwekkend vind ik het: hoog water. Toen ik nog in Deventer woonde stond de IJssel ook regelmatig eng hoog en dat leverde inderdaad altijd bijzondere beelden op. Bij ons is het nu in de fjord het tegenovergestelde: het is zo droog en het water staat zo laag dat we onderhand naar de overkant kunnen lopen…

    Like

  3. De Maas is een mooie rivier met veel fraais langs de waterkant. Die plek om te wonen je goed uitgekozen. Mooie foto’s alweer.

    Like

Reacties zijn gesloten.