Het had erger kunnen zijn

Ik rijd een semi-automaat. Dat wil zeggen dat een robot voor mij schakelt. Gezien het formaat van mijn auto is robotje een betere benaming. Soms hapert het robotje even. Doet net niet wat ik wil. Iets wat mij deed zeggen ‘je lijkt wel één van die kabouters van de conculega en in dat geval ben jij het chagrijnig exemplaar, Grumpy. Op dat moment veranderde de naam van mijn auto van Iggy (kort voor Suzuki Ignis) naar Grumpy.

In februari kreeg ik bericht dat Grump zich moest melden voor onderhoud en APK. In April. Ik wilde wachten met het maken van een afspraak maar Maak die afspraak nou maar, bromde Zoon, de zorg is niet de enige sector waar personeelstekorten zijn. Ik, nee Grump, kon pas in april terecht.

Dinsdag 4 april was het zover. Vanwege alle activiteiten in huis, en een verwachtte IKEA-levering bracht ik hem maandag al weg en wandelde naar huis. Dinsdagochtend kreeg ik een telefoontje. Ikea, om door te geven hoe laat ze hier precies zijn, dacht ik, maar nee. Het bleek de garage te zijn. Grump’s banden waren alle vier poreus en vanuit veiligheidsoverwegingen aan vervanging toe.

Er zit nu een voor ons onbekend merk op. Daar kunnen we wel aankomen, maar deze kosten inclusief plaatsen bijna €200 per stuk, en je hebt er vier nodig. De chef werkplaats heeft even gezocht, en we hebben een goed en veilig alternatief gevonden die inclusief plaatsen iets meer dan €100 per stuk kosten. Waar gaat de voorkeur naar uit?

Natuurlijk verdient mijn Grump het beste van het beste, dus ik ging voor het alternatief. Want er zijn grenzen. Doen ze goed, zei Zoon later, want met slechte banden rijden is gevaarlijker dan met een brandend olie-ververs-lampje (mits er geen rook onder de auto vandaan komt) en gezien de leeftijd is alle vier tegelijkertijd vervangen wel de duurste optie, maar ook de meest veilige.

En Grump? Die weet helemaal niet dat ik voor een goedkoper alternatief ben gegaan. Hij danst als een tevreden kabouter over het wegdek en is klaar voor zijn roadtrip naar Groningen.

12 Comments

  1. Goede keus lijkt mij (maar ik heb geen auto). Je rijdt veilig naar het Noorden en als je daar niet verdwaalt in een aardbevingsgat. dan kom je ook weer veilig thuis.
    Tip: leer Gronings want die Grunnigers praten een potje raar….. vraag maar aan Melody en Gees. Die spreken dat onderling. Nou mens, alsof je vier lekke banden tegelijk krijgt.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.