Goed ingeschat

De afgelopen elf jaar heb ik met enige regelmaat afscheid genomen van een meubelstuk waar ik niets meer mee kan, maar dat wel nog goed is. Klein spul breng ik naar de kringloop; groot spul zet ik, voorzien van een briefje, aan de straat. Op het briefje staat meestal iets in de trant van Gratis mee te nemen en voor de buurtbewoners Als het op moment x hier nog staat, zet ik het in de schuur. X is meestal een periode van 24-36 uur.

Dit keer deed ik hetzelfde met de tafel, twee stoelen en het tapijt. Maandagavond rond een uur of zes stond het aan de straat. Dinsdagochtend stond het nog onaangeroerd in de doorgang. Ik maakte online een afspraak met Het Goed om de spullen woensdagochtend op te komen halen.

Dinsdag aan het eind van de middag stond alles er nog en was ik blij dat ik Het Goed had ingeschakeld. Woensdagochtend werd ik gebeld. Het Goed. Ze stonden bij het ophaalpunt maar daar stond alleen een tapijt. Kon dat kloppen?

Oeps. Tijdens het maken van de afspraak had ik mij voorgenomen woensdagochtend nog even te checken of de spullen er nog stonden, zodat ik een eventuele wijziging aan de kringloop door kon geven, maar dat was ik vergeten. Misschien wel omdat ik er niet van uitging dat er nog iets meegenomen zou worden. Wel dus.

Dat kan kloppen, antwoordde ik. Dan heeft iemand de tafel en de stoelen meegenomen. Sorry. Dat laatste ging vooral over het tapijt. Dat past namelijk in Grumpy en had ik best zelf even kunnen brengen. Ik moet van de week toch even die kant op wat klein spul af te geven.

19 Comments

 1. Fijn dat er toch nog iemand zomaar voor niks blij is geworden van jouw spullen. Sinds Het Goed geen sociale maar commerciële organisatie meer is, bracht ik er niets meer heen. Indertijd veel weggegeven of voor een habbekrats verkocht via de buurtapp. Of naar Habbekrats gebracht, een toen nog wel ideële instelling in Nijmegen.

  Like

 2. Lol! Dat zul je nou altijd zien. Nou ja, je hebt iemand blij gemaakt met jouw spullen. Dan verdien je wel een mazzeltje dat je niet met dat kleed hoeft te sjouwen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben altijd blij wanneer mensen het zo meenemen omdat ik vind dat de kringloop steeds duurder wordt. Sommige prijzen daar staan niet meer in verhouding met de oorspronkelijke prijs.

   Like

       1. Dat was ook mijn gedachten toen ik voor deze keuken koos. Daarbij, wanneer alles in het zicht staat hoef je niet elke dag alles te stylen, maar een beetje netjes houden is wel handig.

        Geliked door 1 persoon

 3. Dat gaat ze niet tof vinden ik kwam zo wel ooit aan een salontafeltje op mijn verhuisdag! Toen ik jong was heel lang geleden hadden ze grofvuildagen, dat was op een maandag maar iedereen kwakte dat op een zondag al buiten. Dat wil ik weer!

  Geliked door 1 persoon

 4. Heb een hoek op zolder vol weggevertjes. Spaar het op en rij naar de kringloop. Heb her ooit via fb te koop gezet, maar dat was zo’n gezeur… hup weg ermee

  Geliked door 1 persoon

 5. Vlak bij mijn huis, woont een mevrouw in een flat. Die heeft daar buiten een weggeefruimte gecreëerd omdat de kringloop ook steeds duurder wordt. Er staat van alles. Ik heb er eens een lamp meegenomen en ook een gebracht. Er zijn al massa’s boeken heengegaan. En toen ik eens een bierdrinker op mijn verjaardag kreeg heb ik daar snel een geschikt glas opgepikt. Het scheelt me een fietstocht naar de kringloop. Ik praat wel eens haar. Ze zegt: overdag wordt er niet veel opgehaald. Maar ’s nachts komen ze met bakfietsen, karretjes, auto’s en dan laden ze in, zoveel! Mijn keuken staat ook nog vol. Ze moest er wel om lachen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Aan de straat zetten is handig . Bij mij is alles nog meegenomen. Meestal in de nacht. Sommige mensen schamen zich zeker.
  Toch mooi van je spullen afgekomen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.