Toet & Co: Uitstoot (WE-300)

Als jullie met de tijdmachinemotor naar de vlaai verkopende non gaan, piept Rozi, wat moeten wij dan doen? Thuiszitten? Joes hef duh blue bak nog, bromt Moeltje. Nu wij een coole motor hebben wil ik niet meer in de afwasteil gezien worden. Ik zucht eens. Het is nooit de bedoeling dat de Boysz gespot worden.

Het is Toeterke die met een oplossing komt. Als we met z’n allen naar mijn huis gaan, pakken Moel en ik de bezem, en is de motor voor jullie. Moeltje aarzelt even. Voor de komst van de motor was de bezem favoriet, maar nu….?

Je moet je wel stevig vasthouden Moel, zegt het muizenmeisje, want je mag natuurlijk niet vallen. Toeterke stevig vasthouden, daar droomt het beertje al jaren van en met rode konen gaat hij akkoord.

Met z’n vieren landen ze in een flits in huize Toeterke. Wel zachtjes doen, fluistert Toeterke. Mijn mens is werken, maar mijn mannenmens slaapt nog. Wat doet jouw mannenmens, vraag Toet. Hij is kok, glundert Toeterke. De Boysz inspecteren de inhoud van de koelkast en nemen een likseltje van alles wat er interessant uitziet. Met uitzondering van het bakje boter alles dus. Een half uurtje snoepen later gaan beide koppels hun eigen weg.

Wij hebben mevrouw Nicky gezocht, verteld Toet ‘s-avonds. Maar we wisten niet precies welk balkon we moesten hebben, dus we hebben wat in de buurt rondgevlogen en de duinen gezien, piept Rozi. Toet knikt. Ben maar niet bang, heel stilletjes hoor.

Daar zou ik niet zo zeker van zijn, zeg ik fijntjes, en laat bovenstaande reactie van Nicky lezen. Stelletje lawaaischoppers. Weet je wel hoeveel fijnstof er vrijkomt wanneer je een motor laat loeien. Hoe slecht dat is voor het milieu? Daar hadden de heren niet aan gedacht. Ze zijn er stil van. Een unicum.

WE-300 is een door Plato bedachte schrijfuitdaging. Voor de spelregels een meer uitstoot-schrijfsels, klik hier.

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind, en Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.

23 Comments

 1. Ehhhhhh hier staat nog een ongebruikte scootmobiel met nieuwe lithiumaccu’s … is dat wat? Minder milieuvervuilend en het tempo is voor de boysz vast snel goed 😉

  Like

   1. OHja… dat had ik wel bedacht maar ze zijn zo slim … ze vinden vast wel iets dat past tussen hun handjes en het stuur.
    Dat is natuurlijk nog veel beter 😉 Maar ehhhh hun drang naar de ” ontdekkingen buiten de deur”’ zal er niet minder om worden dus moet jij weer meer aan bak? 🙂

    Like

 2. De link staat er al. Hopelijk zijn er ook vingers die er op klikken anders heb je er nog niet veel aan.

  Like

 3. Ik val hier meteen in de geheimtaal. Wat is Poort 56? Science fiction?
  Enfin, leuk verha… sorry boys… leuke beschrijving van de werkelijkheid. De uitstoot kan niet erger zijn. Ik ben toch maar blij dat ik vlak bij zee zit maar dat Tata toch zo’n 20 km van mijn huis verwijderd is. Ook megastallen kom ik hier niet tegen en wat mij betreft mogen die bij jullie vandaag nog opgeruimd worden.
  Ondertussen, boyszz, ben ik zeer onder de indruk van jullie avonturen. Wat jullie toch al beleven.

  Like

  1. Oh jee…. Nou je de straal rondom Tata hebt genoemd, kan je een bezoekje van de Boysz verwachten. Scuse mie mefrouw, doe joes nows were miester Pleet woont. Hai lives together with the gardner end a grumpy man.

   Like

   1. NIetes Boyszz, ik woon NIET samen. En zeker niet met twee kerels. Wat denken jullie wel van mij.

    Like

     1. does’nt matter boys and girl) I’m far from angry. Only a little sad. But I’ll get over it.

      Like

  2. De poortvraag mag Anuschka beantwoorden. Al google-end denk ik een beetje te weten wat zij bedoelt, maar de meeste Human Designers schrijven minder recht toe recht aan dan Anuschka dus helemaal zeker ben ik er nog niet van.

   Like

 4. Dat balkon met al die bloembakken aan de balustrade! Die moeten jullie hebben!
  En het is vlak bij Tata. Dus maak je geen zorgen; wij zijn wel wat gewend hier 😉

  Like

 5. 😍 heerlijk verhaal weer! En die foto… smelt smelt smelt ❤️ (en ik weet onderhand wel heel zeker dat jij poort 56 gedefinieerd hebt 😉 )

  Like

    1. Heerlijk verhaal. Ik zie het voor mij. Ik zeg het niet zo vaak, maar ik geniet van de avonturen van de Boysz. Soms heel lief een andere keer ondeugend. En dat ze stil zijn komt inderdaad niet veel voor.

     Liefs Joanne

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.