Tips van de Jongen van de Helpdesk

Ik heb een aantal meelezende collega’s. Dat heeft zo zijn voordelen. Zo ook vandaag. Na het lezen van mijn blog over snoeren management kreeg ik onderstaande vraag (inclusief uit te voeren acties indien het antwoord ja is) van de Jongen van de Helpdesk.

Heb je de internetkabel samengebonden met stroomkabels? Zo ja, dan zou ik dat even splitsen. Want dat kan op den duur problemen geven. De licht magnetische spanning van de stroomkabel kan invloed hebben op de data door de LAN-kabel.

Je moet het maar weten. Ik wist het vaag, maar ben heel eerlijk: als mijn laptop aan de internetkabel had gehangen, had ik die kabel zonder na te denken met de rest mee opgebonden. Misschien dat Zoon in had gegrepen, maar dat is nog maar de vraag.

Bij de weg. De reden dat ik alleen voor het ophangen van de stekkerdoos ty-raps heb gebruikt komt ook door de Jongen van. Kabels bij elkaar binden met een ty-rap is, zeker wanneer deze wordt aangetrokken, bar slecht voor de kabels. Beter gebruik je hier klittenband speciaal voor kabels voor.

Zoals gezegd, je moet het allemaal maar weten vandaar dat ik zijn TIPS hier even deel. Gratis en voor niets. Doe er je voordeel mee.

21 Comments

   1. Je hoeft me niet te vleien hoor, ik help je ook zo wel 😉

    Like

 1. Zo’n Jongen is nog weer eens heel wat anders dan zo eentje van de Boysz… Inderdaad: handig, fijn, dank, (killswitch, weer wat geleerd) en ik zou me ook op zijn blog abonneren hoor

  Geliked door 1 persoon

 2. Even voor de zekerheid, ook de oplader van je tandenborstel? Ik heb hem altijd in het stopcontact zitten. De Oral B loopt nl. altijd leeg.

  Like

  1. In principe wel ja. Dit geldt voor alles zonder aan- en uitknop. Als je zo’n oplader hebt met een standaard waar je de tandenborstel op zet, is het echter een ander verhaal. Als er geen tandenborstel op staat wordt een killswitch in de standaard geactiveerd en de stroomtoevoer onderbroken, anders zou je er een schok van kunnen krijgen op zo’n vochtige ruimte als een badkamer.

   Geliked door 1 persoon

  1. Haha dan zou ik mijn eigen blog kunnen starten, maar enkele relevante:

   Opladers zonder killswitch (aan- en uitknop) gebruiken gewoon stroom, ook als er niets aan hangt. Dit is zonde van de stroom maar kan ook oververhitting veroorzaken en daardoor brand of kortsluiting

   -Ben voorzichtig met het plakken van stickers op zaken als laptops. Als deze een zilveren achterkant hebben kunnen ze magnetisch geladen worden en schade aan harde schijf of beeldscherm veroorzaken.

   Desktops (computers met een los scherm) hebben vaak een klep voor- of achterop die de ventilatoren beschermd. Maak deze af en toe voorzichtig schoon met een stofdoek. Geen vochtige doek op stofzuiger! Dit verlengt de levensduur van je apparatuur.

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.