Hobby Fotograaf -25: Moderne Dino’s

Ik heb altijd een lang weekend; meestal zijn die drie dagen afsprakenvrij. Zo niet deze week. Een goed uur na het dichtklappen zat ik 35 km verderop in goed gezelschap aan het ijs. Morgen ga ik bij de familie op bezoek, maandag ga ik met Vriendin op plantenjacht. Jaja, je woont landelijk of je woont landelijk. Deze planning maakt dat zaterdag automatisch tot poetsdag werd verheven. Samen met een lekker zonnetje de perfecte reden om naar het Jaomerdal te gaan. De ervaring leert dat stof misschien wel met alle winden meewaait, maar weglopen doet het niet.

Ik ging naar het Jaomerdal en liet de rode route links liggen. Het eerste uur volgde ik het ene veelbelovende pad na het andere en genoot van uitzichten die net even anders dan anders waren.

Ineens zag ik een ooievaar over vliegen. Toen de ooievaar buiten beeld vloog viel mijn oog op een vogelverschrikker met een Monty Python vibe. Ik liep die kant op om een foto te maken. Er kwam een auto naast mij rijden. Het raampje ging open en de bestuurster zei, Als je hier over het spoor gaat en doorloopt tot aan de huizen, kan je het nest van de ooievaar zien. Die zit in een tuin aan de overkant. Ik ben een blinde vink, dus het duurde even voordat ik het nest zag en de foto’s zijn niet geweldig, maar de ervaring wel.

Na dit geweldige moment vond ik het tijd worden om huiswaarts te keren en wandelde terug naar het natuurgebied. Dit keer volgde ik de bekende route wat geen straf is. Ik wandelde langs één van de grotere plassen en zag een zwaan zwemmen. Het beestje zag mij, en zwom recht op mij af. Niet alleen ik maakte gebruik van dit momentje om meerdere foto’s te maken.

Eenmaal bezig aan het laatste stuk van de wandeling realiseerde ik mij dat dit niet de zwaan was die ik normaal in het Jaomerdal op de gevoelige plaat vastleg. Vanuit mijn ooghoek zag ik die zwaan helemaal aan het eind van de plas zitten. Ik wandelde terug het natuurgebied in, en die kleine omweg werd beloond met nog twee prachtige foto’s. Wat zijn de diverse nazaten van de dinosaurussen toch prachtige beesten.

En dan heb ik nu geen enkel excuus meer om niet te gaan poetsen.

12 Comments

 1. Mooie foto’s! En wat attent inderdaad van die automobiliste, leuk dat dit gebeurt. En wat heb ik een mazzel dat het stof bij mij wél wegwaait… 😬

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie foto’s! En ik ben bijgelezen nu dus ik heb geen excuus meer om de keuken op te gaan ruimen (ja, ja, ik weet het; ik ben weer veel te laat).

  Like

   1. Nog steeds een bende… de vloer dan. Het lek is gemaakt. Nu wachten tot de vloer droog is en dat gaat even duren. Er is natuurlijk heel lang water achter de muur terecht gekomen. Ik hoop dat we snel een hittegolf krijgen. Dan droogt het sneller.

    Like

 3. Zo nodig stuur ik jou een grote stapel aan excuses.
  Ik geniet van het feit dat mijn schoonmaakster weer haar best heeft gedaan.

  Vrolijke Voorjaarsgroet

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.