Toet & Co: Uitvallen (Plato’s 101)

Enduh den wai komen back, eindigt Moeltje zijn avontuur. Die vlaaing nun klinkt eng, piept Rozi. Sai is echt scary-eng, knikt Moeltje. Aais det look right door joes heen end un noos so hooked, ai denk sai is un wicked witch. Hij onderdrukt een rilling; solidair rilt Rozi mee.

Toet is niet overtuigd. Smoesjes. Ik denk dat je Nederlands te moeilijk vond.

Sal ai joes is woat seggen, gromt Moeltje maar dan landt Toeterke in hun midden.

Jullie vonden die non zeker eng omdat zij haar vlaai niet wilde delen, grapt Toet. Toeterke haal diept ademen en steekt van wal …

101 is een schrijfuitdaging van Plato. Voor mee informatie en bijdrages, klik hier.

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind. Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.

11 Comments

 1. Heerlijk weer, ik zie en hoor het helemaal voor me… (stiekem hoop ik nog op een toevoegende regel van de naamloze in dit groepje die er schijnbaar ook graag wil bij horen)

  Like

  1. Het is slechts een kwartet, maar meestal een trio, en allemaal voorzien van naam.
   (En excuses voor de laatste reactie. Schiet Plato niet langer de spambox in, trof ik jou daar aan.)

   Like

   1. Geeft niks hoor. WordPress doet meer rare onverklaarbare dingen.
    En sowieso ben je uiteraard niet verplicht terug te reageren 😁

    Het blauwe fantje is een echte of nep?

    Like

 2. Haha! Leuk gedaan. Tenminste… ik neem aan de boyzzzs het niet erg vinden dat jij hun gesprekken hiervoor mis ehhh gebruikt? 😉

  Like

 3. De heren en Toeterke zijn onnavolgbaar bezig. En ze praten ook zulk hoogstaand Koeterwaals dat een eenvoudige blogger als ik er maar geen vat op kan krijgen. Heren, u groeit mij voorbij, Rozi the rednose Rundier voorop.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.