Heb jij van de week?

heb jij van de week tijd en zin om met haar naar BudgetPlant te gaan, vroeg Vriendin. Ik had tijd, zin was aanwezig en aan het begin van het voorjaar kan mijn balkon qua planten altijd wel een oppepper gebruiken. Dus pikte ik maandagochtend Vriendin op en tufte door naar het tuincentrum met de voor ‘Ollanders wel heel aantrekkelijke naam.

Daar aangekomen lag het boodschappenbriefje van Vriendin nog op de keukentafel en was ik het aantal lege potten dat gevuld mocht worden vergeten. Dat mocht de pret niet drukken; ook zonder briefje en aantal lege potten wisten wij het karretje goed te vullen.

Na een dik uur rondstruinen tikte ik €45,89 af en liep naar buiten met drie aardbeienplantjes, één eucalyptus, twee stokrozen, één akelei, één vingerhoedskruid, één pioenroos, één ezelsoor en een zak potgrond. Ik moest drie lopen voordat ik alles boven had.

Na de lunch ging ik aan de slag en realiseerde mij al snel dat ik ineens meer planten dan potten had. Vooral omdat een eerder gekocht olijffrutseltje naar een pot met drainage moest verhuizen, en twee grote potten alleen geschikt zijn (want geen drainage) als tafeltje. Vanwege een paar planten met rottende worteltjes is het gelukt om alles een pot te geven, al heb ik er wel een paar potdelers bij. De nieuwe akelei staat bij een van de stokrozen en het ezelsoor houdt het vingerhoedskruid gezelschap.

Of alle planten het voorjaar, maar zeker de zomer, gaan overleven, is en blijft op die bakoven die ik balkon noem nog maar de vraag. We gaan het zien. Voor nu zijn mijn balkon en ik klaar voor de zomer.

8 Comments

  1. Dat is inderdaad leuk betaalbaar voor zoveel. Wie weet wat de potdelers gaan doen en anders heeft de kringloop nog wel een paar potten voor je.

    Like

Reacties zijn gesloten.