Gevaarlijke combinatie

Met enige regelmaat doet Zoon de boodschappen. Daar waar ik het meestal bij bekende producten houd is zijn aanschafbeleid avontuurlijker. Meestal drinkt hij ranja (van wisselende merken want avontuurlijk), soms afgewisseld met frisdrank zoals ice tea.

Vorige week had hij met munt op een pak zien staan en was tot de aanschaf overgegaan. Thuis zag hij dat er ook & lime achter stond. Het bleek geen succes vertelde hij vandaag. Nieuwsgierig geworden nam ik een glaasje.

Je proeft munt, je proeft lime maar het smaakt vooral naar tandpasta. Een gevaarlijke combinatie wat mij betreft. Op basis van de smaak denk je dat je goed bezig bent, om aansluitend het idee te krijgen dat het glazuur van je tanden springt.

En nu zit ik met een dilemma: maak ik het pak de komende dagen leeg (om geen voedsel te verspillen) of laat ik het zo lang staan tot er nieuw (meestal groen) leven ontstaat en gooi ik het dan weg.

24 Comments

 1. Vooral kleur-, geur- en smaakstoffen dus, denk ik. En suiker, ja. Want op zich is er natuurlijk niks mis met munt en limoen…

  Like

 2. Wg ermee …. voedsel verspillen is niet oké maar als het niet te pruimen is dan heb ik er geen moeite mee het weg te gooien
  Je hebt trouwens op facebook ook van die pagina’s waarin je zulke dingen kunt aanbieden, ik zie het vaak voorbijkomen in ieder geval dat aangebroken producten ‘gratis vandaag’ opgehaald kunnen worden

  Like

   1. Ik kom juist graag op weggeefhoeken.
    Haal regelmatig wat op en geef nog vaker wat weg.
    Het is ook een leuke manier om mensen te leren kennen.
    Maar ik denk niet dat er veel animo is voor een open pak drinken.

    Like

    1. Misschien verschilt het per locatie dan? Ik weet nl dat hier in de stad reeds aangebroken producten ook als warme broodjes over de toonbank gaan, om het zo maar even uit te drukken

     Geliked door 1 persoon

     1. Dat is best mogelijk.
      Het ligt er ook aan wat het is.
      Er wordt wel vaak aangebroken shampoo en overgebleven wegwerpluiers en dergelijke aangeboden.
      En hondenbrokken en zo.
      Maar met geopende levensmiddelen ben ik toch wat voorzichtiger, na een keer ziek geworden te zijn.

      Like

    2. Dat denk ik ook niet.
     Ik breng mijn spullen naar de kringloop, al maak ik soms een tijdelijke ‘weggeefhoek’ voor de wat grotere spullen. Ik hoef maar zelden de kringloop te bellen om het grote spul op te halen. Iemand anders heeft het dan al meegenomen.

     Like

    1. Ja ik doe het ook niet maar zo denkt niet iedereen. En helaas neemt het aantal mensen dat zich het niet kan permitteren ook rap toe

     Like

  1. Munt en limoen zijn allebei, en ook samen, beat heel lekker. Maar waarschijnlijk hadden ze er nog wat doorgedaan …????

   Like

    1. Tja, en minder suiker dan wat is dan ook nog altijd een interessante vraag.. .

     Like

      1. Ik zou toch naar de winkel gaan en een foto van de ingrediëntenlijst maken. Hierdoor heb ik al een paar dingen kunnen afstrepen waar ik doodziek van werd en waarvan de naam (zonder E-nummer) heel onschuldig oogde. Ook een kwalijke ontwikkeling is dat fabrikanten geen E-nummers meer vermelden omdat de klanten daarvan in de stress schieten.

       Geliked door 1 persoon

       1. Dit spul komt echt ons huis niet meer in.
        Als ik zelf boodschappen doe neem ik (bij nieuwe producten) in de winkel de ingrediëntenlijst door, en bij dingen die ik vaker koop controleer ik het om de zoveel tijd thuis even.

        Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.