Toch Geen Scam

Zondagochtend, acht uur. Ik ben al een uurtje uit bed, en heb net mijn eerste kop koffie op wanneer ik mijn telefoon hoor piepen. Mijn interne dialoog start meteen op.

 • Welke gek appt mij op zondagochtend om 8 uur?
 • Misschien wil iemand een afspraak verzetten?
 • Ik heb vandaag geen afspraken
 • Misschien wil iemand een afspraak maken om vandaag iets leuks te doen?
 • Ik heb geen zin.
 • Trouwens, het is pas 8 uur

Ik besluit dat 8 uur te vroeg is voor wat dan ook. En dan Misschien is er iets ergs gebeurt en …. Zuchtend pak ik mijn telefoon en bedenk dat het ook nog SchoneZus zou kunnen zijn als Pap nog leefde had hij vandaag zijn 97ste verjaardag gevierd.

Het is geen appje maar een SMS-je. Nummer onbekend. Gericht aan Zoon lees ik. Hoi Zoon, als je dit leest, zou je mij dan ff willen bellen. Ik heb een kleine vraag. Gr. xxx. Mijn eerste gedachten is, die scammers worden steeds inventiever. Verwachten ze nu echt dat ik hier intrap? Mijn tweede is, Zoon is al wakker. Laat ik maar even checken of hij wellicht weet wie xxx is.

XXX is een teamlead van Zoon’s werk en Zoon heeft mijn nummer als back-up doorgegeven. Alleen heeft Zoon deze teamlead (niet die van zijn team) met een ander nummer in zijn telefoon staan. Ik denk nog steeds aan een scam. Zoon belt (ik weet even niet naar welk nummer, dat in mijn telefoon, of dat wat hij in zijn contactlijst heeft staan) en krijgt teamlead xxx aan de lijn. Die hem een vraag stelt.

Dus toch geen scam op de vroege zondagochtend.

11 Comments

 1. Nou ja, better safe than sorry. Ik had laatst wel een Whatsapp van een onbekend nummer. Was mijn ‘dochter’ met een nieuw telefoonnummer…. Toen ik terug appte dat ik haar later wel zou appen maar dat ik op het punt stond om naar een orgie te vertrekken, durfde ze niks meer te vragen. Nooit meer iets van gehoord.

  Like

 2. Wat zijn we toch allemaal ‘geprogrammeerd’ om op pingels en piepjes van onze telefoons te reageren… Ik zou het bij jou laatste ‘interne’ vraag gelaten hebben: het is pas 8 uur, zondagochtend. Trouwens: mijn telefoon staat op ‘slapen’ van 22 tot 10. Als ik om 10 uur mijn telefoon ‘wakker maak’, is het vroeg genoeg om waar dan ook op te reageren…

  Like

 3. Gelukkig geen scam!
  Ik had dit vrijdagavond, kreeg ineens een appje: Hoi Hannie, ik ben de dochter van die en die en begreep dat het klapbed bij jou in de schuur gaat. Ik heb me dood gelachen en uiteindelijk maar even geappt dat ik Hannie niet ben. 😂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.