Nieuws van het Digi-Front

Ik schreef het eerder. Niet iedereen is even digi-vaardig. Logisch, want ieder zijn ding. Wat niet wegneemt dat er soms vragen bij ICT binnenkomen die te leuk zijn om niet te delen. Daar waar het kan, vermeld ik ook het antwoord/de oplossing. Misschien dat iemand er iets aan heeft. Hieronder een greep uit de meldingen van de afgelopen periode.

 • De laptop is zo traag. Of daar niets aan te doen was? Na kort onderzoek was het antwoord duidelijk.
  Als alle zestien gebruikers die op de laptop waren ingelogd zouden uitloggen, zou dat ding weer draaien als een zonnetje.
 • De touchpad van de laptop doet het niet meer. De laptop wordt omgeruild voor een ander exemplaar. De dag erop komt dezelfde melding binnen. De touchpad is kapot. Werkplekbeheer gaat polshoogte nemen. Blijkt mevrouw haar handen meer dan regelmatig met vaseline in te smeren.
 • Sommige meldingen zijn voorbehouden aan zorgorganisaties.
  • Kunnen we een andere laptop krijgen. Een cliënt heeft het huidige exemplaar laten vallen.
  • Kunnen we een andere laptop krijgen. Deze heeft waterschade nadat een cliënt hem heeft afgewassen.
  • Kunnen we een andere laptop krijgen. Een bewoner heeft over deze geplast en nu doet-ie het niet meer. De laptop dus. De bewoner kan nog steeds plassen.
 • Dockingstation wil niet meer aan en alle kabels zijn aangesloten.
  Behalve de stekker. Die zat niet in het stopcontact.
 • Grote paniek. De mails uit het medicijnvoorschrijfsysteem komen niet meer aan. Uit onderzoek van de Helpdesk blijkt dat deze wel verstuurd en ontvangen zijn.
  Een blik op de verwijderde items zegt genoeg. Een collega van de meldster had de mails verwijderd.
 • Het geopende excel programma is te klein. Er zijn maar een paar cellen in beeld, en heel heel veel lege schermruimte.
  Gelukkig heeft excel een knop om bestanden te maximaliseren en werd het issue met één druk op de knop opgelost.
 • Weer paniek want er zijn dossieritems verdwenen uit het dossier van een cliënt. De meldster heeft drie items in beeld en weet zeker dat er meer moeten zijn.
  Dat klopt, maar om die te zien moet zij scrollen.
 • De laptop wil niet laden. Dit keer zat de stekker wel in het stopcontact, maar dan moet je het andere eind niet in de internetpoort stoppen. Dan gebeurt er echt helemaal niets.
 • En de laatste, op de valreep ontvangen, maar regelmatig terugkerend: Waarom kan je niet meekijken waarom ik geen internet heb?
  Euh… omdat je geen internet hebt.

In de hoop dat één of meerdere vragen meldingen een glimlach en/of bewondering voor de zorgmedewerker heeft opgeleverd, sluit ik dit blog hierbij over. Tot ik het volgende lijstje bij elkaar gesprokkeld heb.

18 Comments

 1. Oh, geweldig dit! Ik heb wel eens gelezen dat de meest gestelde vraag is ‘Waar zit de any key’.

  Geliked door 1 persoon

 2. Sommige ertussen zijn wel heel erg comisch en ja, ook herkenbaar.
  Zeker in de begintijd dat het werken met computer opkwam. Ik was in die tijd de afdelingshelpdeskmedewerker. Later werd dat door de werkgever anders opgepakt en was ik niet meer nodig omdat naast mijn werk te toen.

  Like

  1. Die rol heb ik nog jaren en jaren vervuld. Krijg je als je er net iets meer verstand van met name software hebt dan de gemiddelde collega.
   hardware is en blijft voor mij een black box (al weet ik de meeste knopjes wel te vinden).

   Like

 3. Een glimlach geeft het zeker en ook heel veel herkenning vanuit mijn eigen servicedesk werk. Zoals: Het toetsenbord van mijn laptop doet vreemd en verwijdert steeds mijn tekst. Mevrouw was vergeten dat ze een extern toetsenbord in haar tas had gestopt die nog aan stond en waar iets tegen de backspace aan drukte.

  Like

 4. Erg leuk om te lezen. Ik ben handig maar tot op zekere hoogte. Ik kan slecht overweg met Apple apparatuur. Ik weet niet hoe het komt.

  Like

  1. Omdat het allemaal net iets anders werkt dan al het andere spul dat op de markt is. Zelf het toetsenbord wijkt op een aantal punten af (meen ik mij te herinneren.)

   Geliked door 1 persoon

 5. Tja dat zijn hilarische vragen. Ik ga ze eens doorsturen aan zoon. Die is als ICT-er bij Amsterdam V-UMC verantwoordelijk voor een aantal medische afdelingen, OK’s etc. Hij krijgt ongetwijfeld dezelfde soort vragen.
  Ook zijn vader wil nog wel eens een beroep op hem doen o. a als die weer eens een wachtwoord kwijt is. Vaak is teamviewer hier onze grootste vriend.

  Like

   1. Dat is waar. Maar ik heb thuis toch een vrij goede verbinding. Dus meestal gaat het goed. Nu is mijn onkunde meestal te wijten aan luiheid (want Thierry regelt het wel even). Maar dat moet ik afleren. Hij heeft zwaar verkering met lange termijnplanningen. Dus ik probeer niet meer zoveel beslag op hem te leggen. Dus pa is zich weer in allerlei zaken aan het bekwamen. Dat kost tijd.
    Enfin: jij bent een expert, dus ik zal me hier zeer bescheiden opstellen 😃

    Like

Reacties zijn gesloten.