Toet & Co: Ontluiken (WE-300)

De Boysz bekijken het WE-woord van de maand en zuchten eens. Waar haalt Meneer Plaat die woorden toch vandaan? piept Rozi. De andere twee trekken hun schouders op. Typisch gevalletje Google, bromt Toet. Hé Google.

Upbloei? De uitleg van Google heeft in het beertje niet geholpen. Dat is wat jij doet als Toeterke de kamer binnenkomt, giechelt Rozi. Nog voor een wilde fantasie in zijn beanie-brein ontkiemt, wordt Moeltjes droom de nek omgedraaid. Daar heeft bijna iedereen al over geschreven, dus wij zoeken wat anders.

Een andere invalshoek opent wellicht meer mogelijkheden, stelt Toet voor. Rozi en Moel kijken hem verbaasd aan. Sinds wen does joes use such big woords, vraagt het beertje. Rozi schudt alleen zijn hoofd. Ik zat te denken om het woord te ontleden, gaat Toet onverstoord verder. Joes does ut weer, bromt het beertje. Toet zucht eens diep. Omdat jij je niet verder wilt ontwikkelen. wil dat niet zeggen dat wij allemaal stil moeten blijven staan.

Liggen of zitten, piept Rozi waarheidsgetrouw. Maar als ik het goed begrijp probeer jij de volledige potentie van je fluf en stuf te ontsluiten. Verschrikt slaat hij zijn pootjes voor zijn slurfje. Ai thenk it’s besmettelijk, bromt het beertje. Does joes two hear woat weurd out of joes monds come?

Toet en Rozi kijken elkaar verbaasd aan. Praat ik net zo gek als jij?, klinkt het als uit één mond. Beide knikken van ja. Moeltje zei net ‘besmettelijk’ zonder accent, bedenkt Toet zich. So ai hef er ook last ven? Weer knikken twee knuffels ja. Ik denk dat we even met haar moeten gaan praten, piept Rozi. Waar is zij eigenlijk?

ZIJ ligt in bed. Probeert te slapen. Heeft duidelijk geen zin om met de Boys te praten. Koppen toe en luiken dicht, mompelt zij en valt in slaap.

WE-300 is een door Plato bedachte schrijfuitdaging. Voor de spelregels een meer uitstoot-schrijfsels, klik hier.

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind. Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.

9 Comments

  1. Heerlijk andere vorm van ontluiken inderdaad… over die ‘andere’ invulling die jullie hier benoemen wilde ik het ook al niet hebben, lag een beetje teveel voor de hand ook hè

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.