Traktatie

Ik ging voor een halve dag naar kantoor. Met de auto en zonder jas, want voordat het slechte weer zou losbarsten zat ik al thuis bij de verwarming. Ik bleef de hele dag, en kon kiezen. Of door de regen naar mijn auto rennen, of God weet hoelang wachten op een droog momentje.

Ik zwalkte naar mijn auto. Kwam zeiknat aan. En zoals dat gaat, 500 m verder veranderde de druppelfrequentie en werd het zo goed als droog. Thuis wachtte mij een verrassing. Zoon had de boodschappen gedaan en friet gehaald. Iets dat wij tegenwoordig niet meer zo vaak eten, en dan onverwacht. Een ware traktatie.

24 Comments

 1. Zoon is goed voor zijn moeder. Hij denkt met je mee en is sociaal. Misschien moet je eens een lovend blogje over hem schrijven. Met foto’s. Dan kunnen wij hem ook eens eren.
  Over ongewenste intimiteiten van een stelletje regenwolken weet ik alles. Hoe vaak ben ik al niet zei.. drijfnat thuisgekomen. En hoe fijn is het dan als er iemand op je wacht met frietjes. Leuk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Een blog over jouw zoonlief? I.p.v. the Boysz?
   Plato geeft jou de ene uitdaging na de andere.
   Maar ik sluit mij bij hem aan.
   Zoonlief in de schijnwerpers.

   Vrolijke Voorjaarsgroet

   Like

   1. Hij is niet thuis maar wanneer ik het voorstel weet ik al wat zijn antwoord is: ik kom al te vaak op dat blog van jou voor. (denk er een brommend geluid bij).

    Like

   2. Ben ik zo erg? Ik houd er meteen mee op. Trouwens, zoon blijkt te grommen van ongenoegen over dit onderwerp, lees ik. Dat moeten we niet hebben.

    Geliked door 1 persoon

    1. De schrijfopdrachten waardeer ik juist. Zelf lukt het mij niet om iets te produceren. Maar de schrijfsels van anderen op jouw opdrachten lees ik met heel veel plezier!

     Vrolijke Voorjaarsgroet

     Geliked door 2 people

     1. Alleen: ik probeer het woord opdracht steeds te formuleren als uitdaging (wat het ook is).
      Sommige mensen zijn allergisch voor ‘opdracht’ . En dat begrijp ik wel.
      Die uitdaging verzon ik omdat er zo’n enorme armoede aan werkelijke fictie is. Rianne doet het hier heel goed trouwens. Ze is een van de weinigen die zowel over zichzelf, over haar werk en over fictieve zaken schrijft. Dat vind ik leuk. Alleen maar zwaar wordt op den duur TE zwaar. Fictie lucht op in de zin van haaaa even wat anders.
      Ik merk aan de WE dat niet iedereen het kan opbrengen. Begrijpelijk, maar een beetje jammer.

      Like

      1. De fictieverhalen (of het nu over de Boysz, ooit over Lamme Urgh of andere onderwerpen) lopen vaak het slechts. De meeste persoonlijke schrijvers zijn geïnteresseerd in persoonlijke verhalen.
       PS. Persoonlijk staat wat mij betreft niet gelijk aan zwaar.

       Like

      1. Jouw duim?
       Jouw typvingers beschrijven toch wat jouw huisgenoten jou influisteren en/of vertellen.

       Vrolijke Voorjaarsgroet

       Like

 2. Heel soms maak ik zelf friet.
  En ook ik vind dat een traktatie.

  Jammer van die regenbui. Maar jouw balkonplanten genieten ervan.

  Vrolijke Voorjaarsgroet

  Like

   1. Stoppen met klagen is ook verdronken zijn?
    Jij bent van de tuincentrum-planten?
    Je kunt ook inundatie planten op jouw balkon nemen.
    Tijdens jouw wandelingen langs de oevers van de Maas vind je inundatie planten.
    Die kunnen onder water overleven en weer gaan bloeien als de Maasoevers weer droogvallen.

    Zomaar een idee?

    Vrolijke Voorjaarsgroet,

    Like

    1. Dit keer van het tuincentrum. Meestal stekjes uit tuinen van vrienden.
     Ik laat de Maas vegetatie mooi staan waar het staat .. daar geniet ik er ook van.

     Like

Reacties zijn gesloten.