Toeval of Ei van Columbus

Er zijn dagen bij, dan heb ik een ToDo-lijst van hier tot Tokyo, wil er aan beginnen, maar ben niet vooruit te branden. En dan heb je de dagen dat alles vanzelf lijkt te gaan. Het hoe en waarom, daar snap ik helemaal niets van.

Van de week las ik iets wat maakte dat ik dacht, Zou het? In het artikel stond dat de voortgang van de dag afhankelijk was van hoe iemand met een druk hoofd de dag begint. Begin je de dag productief/actief, dan blijf je de hele dag productief/actief.

Het eerste wat ik vanmorgen deed was de vaatwasser en de wasmachine aanzetten. Ik haalde een deel van de was af, en zette het rek met de rest van de was op het balkon. Toen ging ik pas aan de koffie en speelde ik een spelletje.

Tegen de tijd dat ik het huis verliet om mijn ogen te laten controleren, hing was nummer twee, was de vaatwasser uit en weer deels ingeruimd, waren het aanrecht en de spoelbak schoon, lag al het glas in de glasbak, had ik een stofzuiger door de keet gehaald en de badkamer gepoetst.

Ondertussen ligt was twee in de kast en staat was nummer drie in en terwijl ik dit blog schrijf denk ik Is dit het Ei van Columbus, of is het toeval. Binnenkort herhaal ik het experiment.

9 Comments

  1. AI misschien maar ChatGPT gaat op zoek op het internet en vindt over het algemeen oude entries waardoor ik ineens in jaren vijftig stijl op mijn knieën de vloer mag dweilen.

   Like

 1. Herkenbaar…..maar als ik eenmaal pauze neem dan ben ik weer niet vooruit te branden en moet ik weer een barrière overwinnen.

  Like

  1. Het duurde vandaag totdat mijn ogen gedruppeld werden. Nu heb ik dusdanig last van het licht dat ik stilletjes op de bank zit.
   Hoewel, ik heb ook al gekookt en de pannen afgewassen.

   Misschien is het gewoon de bijwerking van één of andere insectenbeet. Dat doorpakken bedoel ik, niet de ogen. Dat is de schuld van de optometrist.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.