Het wachten beu

Aan het eind van de ochtend vertrok ik richting locatie. Iets eerder dan gepland en ik zat duidelijk nog niet aan mijn cafeïne-tax. Iets dat ik pas besefte op het moment dat ik de oude koffieautomaat op de grond zag staan. Het apparaat op het hoofdkantoor is nog luxer dan het exemplaar op locatie Tegelen. Er zit niet alleen Wiener Melange, maar ook chocolademelk in.

Eerst keek ik of ik antwoord op mijn vraag had gekregen. Neen. Eigenlijk begrijpelijk, want ik had op een nieuwsbericht van twee weken geleden gereageerd. Dus gooide ik er een mailtje tegenaan. Binnen tien minuten kreeg ik een reactie en zag in de aanhef een vreemde naam staan. Ik weet het antwoord niet maar X, kan jij Rianne een antwoord geven? X blijkt een medewerker van de nieuwe koffie firma te zijn. Die binnen vijf minuten reageerden met een mail met bijlage. In de bijlage zat de allergenen kaart. De Wiener Melange en de Warme Chocolademelk Zonder Slagroom zijn glutenvrij.

Nu alleen nog de juiste instelling(en) zien te vinden, want het eerste kopje ‘normale sterkte / cappuccino) proefde een beetje waterig en erg, heel erg, zoet. Maar dat is een kleinigheidje, want espresso vijf streepjes sterk behoort tot de opties en sterkte zeg schijnbaar niets over de hoeveelheid cafeïne. Het belangrijkste is: de inhoud van de koffieautomaat is ongevaarlijk voor mij.

Wat gluten betreft 😉

18 Comments

 1. Ja dat dacht ik al die mensen van die machines weten het wel. Moet je natuurlijk wel oppassen met wat je voorganger gehad heeft en hoeveel er og in het slangetje naar jou beker zit.

  Like

 2. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een koffie automaat gezien waar geen chocolademelk in zit. Zo leer je elke dag weer wat nieuws. Maar blij om te horen dat jij er ook gebruik van kan maken en er geen gluten in zitten. 😊

  Geliked door 1 persoon

 3. Mijn buurkinderen hebben glutenallergie en een daarvan heeft lang in het ziekenhuis gelegen door schade aan de darmen. Ik weet dat buurvrouw veel bij de toko Oriental Plaza koopt en bij de Lidl die soms een week dat soort dingen verkoopt.

  Like

 4. Gelukkig maar. En chocolademelk er ook bij. Daar zou ik een grote afnemer van zijn.
  Mijn vroegere werkgever in Amsterdam (maar dat was inmiddels in de ijstijd) had ook zo’n chocomogelijkheid en later kon je er zelfs soep uithalen. Ik dacht nog wel eens: de volgende stap moet wel wijn, bier en whiskey zijn 🙂
  Maar chocolademelk…. jammie.

  Like

   1. Terecht natuurlijk. Maar los van die glutenproblemen, het is toch knap dat ze die machines zo kunnen maken. Het is trouwens nog niet zo lang geleden dat je je rot moest zoeken naar iets wat zonder gluten en toch lekker is. Een vriend van mij vertelde dat hij alleen maar iets kon vinden van de firma Scheer (hopelijk heb ik het goed onthouden). En dat vond ie afgrijselijk vies. Tegenwoordig is het aanbod wel wat beter maar als hij langskomt moet ik altijd goed en lang zoeken voor ik wat behoorlijks voor hem kan vinden. Eigenlijk raar als je bedenkt hoeveel mensen er glutenintoleratie hebben. Hoe ervaar jij dat?

    Like

    1. Schär. Goed onthouden dus.
     Sommige dingen van hun (met name de diverse ‘normale’ broodsoorten) zijn niet te haggelen. Maar de broodjes, koekjes, het roggebrood, de pringles en de wraps worden steeds beter.
     Ben er gisteren even voor naar Duitsland gereden om de voorraad wat aan te vullen. In Nederland is het assortiment kleiner dan bij de Oosterburen.

     Like

    2. Het tweede deel: Albert Heijn heeft tegenwoordig een aardig assortiment glutenvrij spul en ook nog betaalbaar. Maar volgens mij hebben ook merken als Verkade en die van de peperkoek glutenvrije producten in het assortiment.
     De chocolate chip cookies van AH gaan er in als ketellapper en aan de stroopwafels en gevulde koeken zijn ook niet verkeerd.
     De gevulde koek van de Jumbo vond ik wat aan de droge kant.
     Volgens Zoom komt al die positiviteit over smaak vooral omdat ik niet meer weet hoe dingen horen te smaken (al is hij het over de chocolate chip cookies van AH eens. Ineens was mijn voorraad verdwenen.

     Like

     1. Klopt, ik weet volgens eenieder hier in huis ook niet meer hoe lekker glutenvol smaakt, als ik weer eens enthousiast ben over een glutenvrij iets dat volgens hun niet te hachelen is. Volgens mij overdrijven ze. Bij de DM hebben ze ook glutenvrije haverdrank, is best lekker.

      Like

        1. Tegen de tijd dat ik de havermelk zag staan was mijn hoofd al iets anders aan het zoeken (tanden raggers of zonnebrand, dat ben ik even kwijt), en dan schakelt het minder snel hierboven.

         Like

Post hier je reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s