Welkom op Koffie Digitalix

Als het goed gaat, is er balans!

Welkom op mijn stukje van het www. De plek waar ik mijn lief en leed deel met de buitenwereld.

Wie ik ben?
Rianne, vrouw, generatie-X. Begin jaren 80 van de vorige eeuw opgeleid tot bibliothecaris, als herintreder via HR de ICT wereld ingerold. Eind vorige eeuw getrouwd, moeder geworden, jaartje in het buitenland vertoefd, gescheiden. Sinds 1999 alleen gaand, moeder van een inmiddels volwassen (nog thuiswonende) Zoon, koffieverslaafd en werkzaam als digi-aatje binnen de zorg. in 2003 de diagnose fibromyalgie gekregen, sinds 2016 eet ik op advies van de huisarts glutenvrij. In Eindhoven geboren en getogen, maar al een miljoen jaar wonend in Limburg. Sinds 2011 staat mijn bed in Venlo.

Online geschiedenis
Ik blog al sinds december 2011. Regelmatig wisselend tussen Blogspot en WordPress als provider, maar altijd Wiebeltjes in de titel.

In mei 2018 kwam daar verandering in. Gebruik makend van de reorganisatie van de afdeling ICT van een zorginstelling hier in de regio besloot ik het roer om te gooien en mijn droom, professional content creator worden, achterna te jagen. Bij die droom hoorde een professionele website en zo ontstond She’s Changing Lanes. Op She’s Changing Lanes zou ik schrijven over mijn opleiding, het omscholings- en werkzoekproces. Wiebeltjes was er voor de leuk. De koffiepraat, de persoonlijke verhalen, de fictie.

In het jaar wat volgde ontdekte ik een aantal dingen. Ik ben meer ICT-er en minder bevlogen content creator dan ik dacht, iets minder hooi op mijn vork nemen is beter voor mijn gezondheid, het is voor mij schier onmogelijk om zakelijk en privé gescheiden te houden wanneer ik schrijf, en in het bijhouden van twee blogs had ik geen zin. Wiebeltjes verdween en de thema’s op She’s Changing Lanes werden uitgebreid. Uiteindelijk vonden zelfs de verhalen over Toet&Co (pure fictie maar laat het de heren niet horen) hier een plekje.

Koffie Digitalix
Op 1 november 2019 solliciteerde ik naar de functie ‘digi-aatje’ binnen een zorginstelling in de regio. Maandag 17 februari 2020 was mijn eerste werkdag. Daarmee was het hoofdstuk She’s Changing Lanes afgesloten al duurde het nog tot 1 maart 2021 voor Koffie Digitalix als naam in gebruik werd genomen. Koffie Digitalix staat voor koffieverslaafd digi-aatje, onderdeel generatie X.

Koffieverslaafd en generatie X zijn denk ik wel duidelijk. Wat het digi-aatje betreft: de meeste mensen zijn wel bekend met de term digibeet. Sinds ik binnen de afdeling ICT werk, weet ik dat digibeet en te beperkende term is en niet eerlijk ten opzichten van hen die wel weten hoe ze een computer aan moeten zetten. Ik heb deze groep onderverdeeld in 25 categorieën. Van digibeet naar digi-zetje. De A bleef zielig en alleen over en zo werd de eerder bedachte term semi-ICTer vervangen door digi-aatje. Professioneel content creator mag dan niet mijn ding zijn, spelen met woorden is dat wel.

Venlo, 20 mei 2022