Sta je dan met je beslisboom

Weten jullie nog over mijn beslisproces rondom de aanschaf van een nieuwe laptop. Hoe ik op basis van harde eisen en zachte wensen tot de perfecte laptopkeuze kwam om daarna puur op mijn gevoel te zeggen maar ik wil een HP want die zien er zo sjiek uit.

Enfin, een week geleden ging ik met een vriend met verstand van computers op stap en ik dacht, laat ik hem toch maar om advies vragen. En advies kreeg ik. Hij eindigde met de woorden, ik ga voor je op zoek naar een refurbished zakelijke laptop. Laptops voor de zakelijke markt zijn, dat heb ik de afgelopen vier jaar wel gemerkt, kwalitatief beter dan laptops voor huis-tuin & keukengebruik. Ook al verdien je de kost met diezelfde laptop.

Hoewel mijn huidige laptop op haar laatste benen loopt, functioneert zij nog. Dus zei ik, het heeft geen haast. Het werd vrijdag en ik had een teams meeting over een mogelijke opdracht. Tijdens dat gesprek dacht de camera dat het wel leuk zou zijn om constant aan en uit de springen en na een kwartier hield dat ding er volledig mee op. Het is maar goed dat we niet aan technische ICT support denken, grapte mijn gesprekspartner nog, maar ik kon wel door de grond gaan.

Aansluitend aan dat gesprek appte ik Vriend of hij al iets had gevonden. Ik kom hem volgende week brengen, was zijn reactie. Heel eerlijk, ik kan niet wachten en heb al een afspraak met een vriendin geregeld om de ms teams, camera en microfoon instellingen te testen zodat bij het volgende gesprek de techniek op rolletjes loopt.

Refurbished dus. Ben ik zomaar ineens duurzaam bezig.

7 gedachten over “Sta je dan met je beslisboom

  1. Goed bezig inderdaad. Hier in huis zijn alle ‘schermpjes’ opknappertjes. Maar even balen dat je camera zich met je carrière ging bemoeien… nou ja: schouders ophalen, lachen, en verder. En nog even geduld hebben…

    Geliked door 1 persoon

  2. Hihi, grappig is dat toch, dat apparatuur net tegenwerkt als je je van je professioneelste kant zou moeten laten zien…. Maarten, een mogelijke opdracht – je eerste? Zou wel heel mooi zijn!

    Like

  3. Zelf gebruik ik nu een jaar of 4 een gerenoveerde Dell Latitude. Die is ook in de zakelijke markt gebruikt. Kon zo m’n SSD van mijn gesneuvelde Asus overzetten en alles werkte weer naar behoren. Punt is dat deze 10 jaar oude laptop niet geschikt is voor Win11. Dat vind ik niet erg. Zoek inmiddels wel naar een opvolger met een iets groter scherm. 14″ vind ik net iets te klein. Ben gescharmeerd van 16.1″ die een betere schermverhouding heeft. Die ga je de eerste 5 jaar niet als gerenoveerder vinden.

    Like

    1. Nee dat denk ik ook niet. Ik heb nu een Dell. Volgens mij de latitude. 3 jaar oud met w11.13 inch scherm, touch screen, goed geluid, camera moet ik nog testen. Ben een blij mens.

      Like

Reacties zijn altijd welkom!