Hulptroepen

Nadat maandagavond mijn nieuwe laptop (Dell Latitude 7420 voor de geïnteresseerden) werd afgeleverd en geïnstalleerd (ik heb lieve vrienden) ging ik dinsdag aan de slag met het inrichten van de mappenstructuur (dat was een beetje een zooitje aan het worden), het aanmaken van een nieuw mailadres én het inrichten van outlook.

Ik ga jullie niet vermoeien met wat allemaal lukte. Ben tenslotte een digi-aatje. Wat niet lukte, ondanks mijn digi-A status was het toevoegen van het nieuwe adres aan outlook. Beter gezegd, het toevoegen van het nieuwe adres aan mijn overzicht. De mails moeten vooral apart binnen blijven komen, maar alle mail vanuit 1 app beantwoorden, is wel zo makkelijk.

Laat ik voorop stellen dat dinsdag geen goede dag was. Slecht geslapen, best een eind gewandeld en op een gegeven moment koud en rillerig. Gefrustreerd door dat digi-gedoe. Ik deed iets dat ik ooit niet maar tegenwoordig iets vaker doe: hulp vragen. Ik stuurde een appje naar de Jongen van de Helpdesk en vroeg om hulp. Als jij teamviewer op je laptop installeert, kijk ik vanavond even met je mee, beloofde hij.

Dat het uiteindelijk donderdagavond werd, lag aan mij en niet aan hem. Iets met een beetje under the weather zijn. Enfin. Donderdagavond vraagt de Jongen van de Helpdesk om mijn teamviewer ID en wachtwoord, neemt mijn laptop over, vraagt of ik de twee mailadressen die in beeld stonden wilde samenvoegen, vinkte één hokje aan, en juh, ik had wat ik wilde hebben.

Inderdaad. Ik was er bijna, maar net niet helemaal. Toen hij zei wat ik was vergeten dacht ik Och natuurlijik. Dit Digi-Aatje is weer een beetje slimmer. Met dank aan.

4 gedachten over “Hulptroepen

  1. Onlangs ging er hier mis met mijn pc (kleinigheid, maar voor mij belangrijk). Ik appte mijn (betaalde) expert. Die vroeg of ik Teamviewer op mijn pc had staan (ja), nam de besturing over en repareerde de schade — voor zover mogelijk. Vanuit het buitenland! Ik was toch wel geïmponeerd (als Digi-ceetje zijnde).

    Like

Reacties zijn altijd welkom!