Toet&Co: cadeautje

Drie knuffels, een muis, een beertje en een roze olifant zitten op een postpakketje.

Ai hef duh sniffels, ken joes leg ut on duh doormat? Ik hoor iemand iets mompelen, gevolgd door een plof en een deur die in het slot valt.

Verbaasd sta ik op om in de gang polshoogte te nemen. Ik zie de Boys met iets dat op een pakketje lijkt. Voor wie is dat pakketje? vraag ik.

Voor niemand, piept Rozi. Dit is geen pakketje. Wij spelen sleetje. Drie paar kraaloogjes kijken mij onschuldig aan. Ik loop terug de kamer in en ga weer aan het werk.

Dan op een dag… De zon schijnt. Als jij eens gaat wandelen, stelt Toet voor. Mijn vraag of hij mee gaat wandelen beantwoord hij ontkennend. Ik blijf bij de kleintjes en let op dat zij zich niet weer helemaal onder de stiften kleuren. Ik kijk hem scherp aan maar zijn snuitje verraad geen enkele gedachten.

Ik ga alleen aan de wandel. Al snel begint het te regenen en ben ik blij dat de muis er niet bij is. Hij heeft korte beentjes en zijn tempo ligt niet zo hoog. Nu heb ik een kans om redelijk droog thuis te komen.

Wanneer ik de voordeur openmaak hoor ik uit de kamer, No joes doet ut rong. Duh strikkie moet so gemade worden. Nieuwsgierig loop ik snel de kamer in. Wat zijn jullie aan het doen? De Boysz antwoorden alle drie tegelijkertijd… Wij zijn aan het sleeën – Joes must weggaan – Wat doen jij nu al thuis? Die laatste vraag is van Toet. Het regent, zeg ik, en ik heb nog geen antwoord op mijn vraag.

Drie knuffels, een muis, een beer en een roze olifant, zijn bezig met het inpakken van een cadeautje.
Wij hebben een cadeautje voor je, piept Rozi. Voor volgende week. Als je bij de Koophandelkamer bent geweest. Bud joes mag ut nou wel hef, bromt het beertje. Ken wai stop met strikkies maken. Voor ik iets kan zeggen verwijderen de Boysz de strik en slaan het boekje open.

Een pauzeplanner! Het lijkt erop dat ik voor de Boysz minder een vraagteken zijn dan zij voor mij. Ik vraag mij af of dat een goed teken is? Na mijn blogvakantie horen jullie meer. Tot over 2 weken.

Met dank aan Jessica (peaceplanner.nl/ instagram) die mij op het idee bracht voor dit blog.

3 gedachten over “Toet&Co: cadeautje

Reacties zijn altijd welkom!