Huismus en Mijlpaal

In de bekendmaking van mijn plan om als Virtueel Assistent een eigen bedrijf te starten noemde ik 1 mei 2024 als beoogde startdatum. Eenmaal begonnen aan de opleiding bij VA-school kwam ik erachter dat er meer komt kijken bij het starten van een bedrijf dan alleen het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. De nieuwe streefdatum werd 1 juli. Een maandag, start van een nieuw kwartaal en het tweede halfjaar.

Tussen het moment van beslissen en nu ben ik, met de hulp van VA-school, druk bezig met het finetunen van mijn dienstenaanbod*), het bouwen van een website, het schrijven van juridische documenten, het ontwerpen van een logo en het uitbreiden van mijn kennis met betrekking tot apps, tools en ondernemerschap.

Verder denk ik na over vragen als naam (digitale huismus), wel/geen zakelijk emailadres (ja, rianne@digitalehuismus.com), wel/geen zakelijk telefoonnummer (op het moment van schrijven gaat de voorkeur uit naar wel, inclusief apart toestel), de meest geschikte laptop (het huidige exemplaar loopt op zijn achterste benen), bij welke bank sluit ik een zakelijke rekening af en welk boekhoudpakket ga ik gebruiken (of ga ik toch op zoek naar een boekhouder). Om er maar een paar te noemen.

Mijn TODO lijst is langer dan mijn arm. En ineens dacht ik, Maar wat als je op 1 juli niet bij de KvK terecht kunt? Compleet irrelevant natuurlijk. Het is een streefdatum. 28 juni of 3 juli is ook geen probleem. Voor de zekerheid ging ik er van de week even voor zitten, vulde het formulier op de website in en maakte een afspraak.

Op 1 juli om 15.00 uur maak ik mijn inschrijving bij de KvK definitief met een bezoek aan de vestiging in Roermond. Misschien maf, maar het maken van de afspraak, en daarmee het bevestigen van de startdatum van Digitale Huismus, voelt als een mijlpaal. Deze afspraak maakt het echt en IS daarmee een mijlpaal.

Dan ga ik nu weer verder met nadenken over de inhoud van de privacy-verklaring van Digitale Huismus. Want je bent zelfstandig ondernemer of je bent zelfstandig ondernemer. 😉

*) De volgende vier diensten heb ik doorgegeven bij de Kamer van Koophandel: Office Support, Digi-support, Webcare & Project support. Prachtige containerbegrippen waar alle activiteiten die ik kan en wil doen in ondergebracht kunnen worden.

4 gedachten over “Huismus en Mijlpaal

  1. Met je voorbereiding is in elk geval niks mis. Ik heb het wel eens (lees: vaak) anders gezien!

    Like

    1. Dank je. Ik doe mijn best. Ben wel blij met VA-school. Daardoor vergeet ik bijna niks (al schuif ik sommige dingen wat voor mij uit).

      Like

Reacties zijn gesloten.