Jonge moeders, een flasback en een ontmoeting…

modderig bospad

Jullie weten het: ik mag graag wandelen en het liefst in de natuur. Aangezien de zee net iets te ver weg is voor een dagelijks ommetje, beperk ik mij tot de bos- en waterrijke omgeving hier in de regio.

Wandelen is heerlijk alleen ben ik van het zweterige soort. Dat zweten doe ik vooral in een periode dat alles wat steekt en bijt zit te wachten op vers bloed om hun kindjes te voeden. Het is dus voor een goed doel, maar om nu te zeggen dat ik er blij van word… nee.

De stekende jonge moeders hebben qua prikplek een duidelijke voorkeur voor mijn handen en met name de bewegende gewrichten. Aangezien de bulten nogal groot worden, heeft dat effect op de bewegelijkheid van mijn handen maar ik kan nog steeds typen.

Het stekende spul in Griendtsveen bleek ook dol op mijn handen. Met uitzondering van het kreng dat meende mij in mijn gezicht te moeten steken ongeveer een centimeter van mijn rechterooghoek verwijderd. Hoewel niemand er iets van heeft gezegd, heb ik het dat ik familie ben van de olifantenman. En nee, ik bedoel niet Rozi.

Dat stekend spul en de bijbehorende bulten is voor mij geen reden om thuis te blijven. Wel probeer ik om de warmte een beetje te vermijden. Momenteel niet moeilijk, zie ik jullie denken. Vergeet het maar. Volgens mij ga ik zelfs bij -20 graden bij de minste of geringste inspanning zweten dus nu al helemaal. Het idee is dus om in de ochtenduren te wandelen.

Zo ook woensdagochtend. Ik ging naar het Jaomerdal en in een poging anders dan anders te wandelen, parkeerde ik niet bij mijn voormalig werkgever op het terrein, maar bij een nabijgelegen hotel. Al wandelend kreeg ik een flashback naar januari 2020. In een vlaag van verstandsverbijstering stapte ik een half uur voor aanvang van mijn arbeidsvoorwaardengesprek op de fiets, nam hij het hotel de verkeerde afslag en eindigde op het mountainbike pad (zie foto) dat toen net zo modderig was als nu. Een omweg, en ook nogs eens dubbel zo zwaar fietsen als over het nabijgelegen fietspad. Op een stadsfiets die van nature zwaarder is dan de gemiddelde elektrische fiets. Niet wetend of ik de afspraak wel zou halen. Compleet verdwaald in een bos mij toen nog zo goed als onbekend was.

Het was maar goed dat ik nu en niet op de fiets was en aansluitend geen afspraak had, want buiten dat het pad modderig was, lagen er nu ook wat bomen overheen. Daar was ik met de fiets nooit voorbij gekomen en heel even voelde ik weer de wanhoop van die dag in januari. Heel even maar want nu had ik alle tijd van de wereld. 🙂

een grote weerschijnvlinder op de broek van een wandelaar
De grote weerschijnvlinder schijnt voornamelijk hoog in de bomen te vliegen. Dit exemplaar kwam even bij mij kijken. Met mijn grijze kleding en rode vlekken op de wangen zag ik er waarschijnlijk uit als een bekende.. 😉

8 gedachten over “Jonge moeders, een flasback en een ontmoeting…

  1. Jonge moeders… ze waren hier ook rond en maken van mij een gevlekte panter. Heb jij januari 2020 geschreven over de flashback-ervaring van nu? Ik zat plaatsvervangend even met overal samengeknepen spieren en het zweet her en der hoor… pppfff. Hoe heerlijk dat het nu… NU was… met die vlinder. Mooi! Verandering is onderweg! ❤

    Like

  2. Als er veel steekspul zit houd ik in ieder geval alles bedekt, maar je gaat niet met handschoenen lopen in de zomer. Dan zorg je er echt voor dat ze je echt niet meer als normaal beschouwen. Maar het is wel vervelend dat ze je altijd weten te vinden. Gewoon bij het krieken van de dag op pad gaan. Ik houd er wel van.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn altijd welkom!