Moestuinbalkon

De weersomstandigheden mogen er dan voor zorgen dat ik iets minder buiten ben dan gewenst, het is wel groeizaam weer. Tenminste, als ik mijn balkon mag geloven.

Ik eet al een week verse aardbeien. Van de bieslook blijf ik zoveel mogelijk af. Die zijn voor de bijtjes.
Vorig jaar, een paar weken na aanschaf, leek de bes zo dood als een pier. Al het vocht doet dat ding goed. Denk ik.
Mini mini-komkommers. Of de bijtjes de bloemen vinden weet ik niet. Van de paksoi, die groeit als kool, heb ik al een paar maal gegeten. Ik doe net of het pluksla is.
Al vier sugarsnaps. Ze mogen nog iets dikker worden.
De eerste pepertjes zijn een feit en van de sla kan ik zo onderhand gaan plukken.
De best gedijende plant op mijn balkon blijkt onkruid te zijn. Wel eetbaar onkruid (basterdwederik aka wilgenroosje. Dus wie weet…

Het moge duidelijk zijn dat ik als een ware beginner de fout heb gemaakt de moestuinbak een tikkie te vol te zetten. Leermomentje.

5 gedachten over “Moestuinbalkon

  1. Rianne, ik ben trots op je! En ook wel een tikkeltje jaloers. En leermomentje voor mij nu: jonge, groeiende planten hebben echt water nodig. Hier was het gortdroog, zonnig en zomer de afgelopen maand, en in mijn tuin staat de boel er best wel zielig bij, eigenlijk…. (wij zijn niet van die watergevers, maar jij bewijst nu het nut ervan, op jouw balkon). Dat je maar een inspiratie mag zijn voor iedereen met een balkon (die altijd zegt: nah, een moestuin, op een balkon, dat wil niet…)

    Geliked door 1 persoon

  2. Die sugarsnaps zijn precies goed zo. Ik eet ze rauw als snack. Heerlijk. Een serie bingen en een bak sugersnaps onder handbereik. Wat kan een mens dan gelukkig zijn.

    Geliked door 1 persoon

  3. Nou, zeg! Dat gaat als een tierelier! Hier ook. Als zijn het bij mij bloemetjes. Jammer dat ik niet lekker buiten kan zitten om ervan te genieten. Nou ja, het kán wel maar liever niet.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.