Nieuwe shampoo

Een jaar of vijf geleden stapte ik over van shampoo uit een fles naar een shampoo in de vorm van een blok zeep. In die tijd heb ik meerdere merken uitgeprobeerd. Ik begon met de shampoo van Werfzeep. Perfect spul maar alleen online te bestellen, dus toen ik bij H&B de nepvariant van HappySoap zag liggen, heb ik die gekocht. Qua haarwassen prima spul, alleen brokkelen de tabletten nogal snel. Terug naar Werfzeep. Naar volle tevredenheid.

Het werd mei 2024. Mijn shampooblok was geslonken tot ongeveer 2 wasbeurten. Tijd om een nieuwe voorraad te bestellen. Ik zou dat doen na mijn bezoek aan de AH-XL. Al winkelkarretje vullend liep ik voorbij de shampoos en zag het woord navulling. Een interessant woord. Het merk, The Green Lab Co zei me niets, maar het blijkt een Nederlands bedrijf te zijn. En Meneer Heijn verkoopt niet alleen de invullingen maar ook de starterskit.

Tot mijn grote verbazing (zal je altijd zien) kon ik nog 5 wasbeurten uit het flintertje zeep persen. Twee weken geleden was het eindelijk zover dat ik de starterskit in gebruik kon nemen. Met behulp van 1 tabletje en 125ml warm water vulde ik de halve navulbare fles met schuimpompje. Na het verplichte half uurtje te hebben gewacht las ik nogmaals de instructie (stap 1: 2-3 pompjes zeep om je haar te ontvetten; stap 2: uitspoelen; stap 3: 5 of meer pompjes over je haar verdelen en wassen maar) nam ik het spul in gebruik.

Heel eerlijk: de shampoo doet wat shampoo moet doen en zelfs een beetje meer. Mijn haar zit ook zonder een klodder wax prima. Alleen… die pompjes. Ik heb kort haar maar met 2 en zelfs 3 pompjes heb ik niet genoeg meuk om mijn haar te ontvetten. Om het te wassen heb ik wel 7 pompjes nodig. Ik kan dus nog niet inschatten hoe lang ik met dat ene tabletje ga doen. Ik ga het meemaken, en jullie gaan het waarschijnlijk lezen. Denk ik.

3 gedachten over “Nieuwe shampoo

Reacties zijn gesloten.