Lage Loswal

Van de week wandelde ik in goed gezelschap door de historische binnenstad van Venlo. Ga je in Venlo aan de wandel, ontkom je niet aan de Maas. Terwijl ik mijn wandelmaatje op de Vreedzame Krijger wees dwaalde mijn blik naar links, naar de Lage Loswal. Ooit was het een bedrijvigheid van jewelste op de loswal, maar ik ken het eigenlijk alleen als een stuk vergane glorie waar je met een forse bocht omheen loopt. Er waren meer mensen met dit idee en in oktober 2021 is de vernieuwde Lage Loswal opgeleverd. Na een forse schoonmaakbeurt want de Lage Loswal is één van de plekken waar de Maas vrij spel heeft zodra het water hoger dan normaal staat.

Zoals het laatste half jaar. Al maanden moet ik met een grote boog om de Lage Loswal heenlopen maar woensdag meende ik te zien dat het water weer net onder de rand staat. De hoogste tijd om polshoogte te gaan nemen. Tot mijn grote vreugde bleek het grootste deel van de loswal vrijgegeven te zijn voor recreatie. Kon ik daar eindelijk foto’s maken.

Oh, en dan woon je 12 jaar in Venlo, wandelt regelmatig langs de Maas, en zie je voor de eerste keer het mozaïek van foto 5. Uitkijkend over de Lage Loswal perfect op z’n plek.

6 gedachten over “Lage Loswal

Reacties zijn altijd welkom!