Niet alleen directeur

Een paar weken geleden stond de jaarlijkse vergadering van de Vereniging van Eigenaren ingepland. Op de agenda stond (oa) het punt bestuurslid. Ik hoop dat dit niet de laatste bewoner binnen het bestuur is, zei ik tegen Zoon en voegde er aan toe Wanneer het bestuur van een VvE alleen nog uit ingehuurde krachten en grootgrondbezitters bestaat, komen de belangen van de echte bewoners in het geding.

Nu Zoon zelf woningzoekende is, en een appartement niet per definitie een no go is, ging hij mee naar de vergadering. Iets met een beeld krijgen van de zaken waar je op moet letten wanneer je met een VvE te maken krijgt. Nou dat beeld kreeg hij. Ik zag de radartjes draaien. Hij maakte nog net geen checklist van alle informatie die voorbij kwam.

Het agendapunt nieuw bestuurslid kwam aan de orde en helaas, het was de bewoner die vond dat het na twintig jaar bestuurswerk te hebben gedaan de hoogste tijd werd om het stokje over te dragen. We hebben geen aanmeldingen binnengekregen, zei de medewerker van de VvE organisatie waar wij bij zijn aangesloten. Wel heeft mevrouw A (kascommissie) aangegeven dat zij wel een jaartje mee wil draaien om een beeld te krijgen wat de werkzaamheden inhouden. Mochten hier meer mensen belangstelling voor hebben, meld dit dan even na de vergadering.

We zaten halverwege de vergadering. Zoon had al wat medebewoners maar ook grootgrondbezitters horen blaten. Terwijl ik nog aarzelde zei hij, Jij gaat je natuurlijk aanmelden en ik dacht…. dat moest ik maar doen. In overleg met mevrouw A (vorig jaar waren wij samen de kascommissie) natuurlijk die het een prettig idee vond dat er nog iemand mee ging draaien in het traject.

Mijn eerste actie als aspirant bestuurslid was het controleren van de concept notulen van de vergadering. Mijn tweede actie staat voor deze week op de planning. Samen met de rest van het bestuur de gekozen ‘kozijn-vervangings-optie’ inspecteren en beoordelen. In een woning waar de eigenaar druk bezig is met renovatiewerkzaamheden.

Mensen die bij mij op bezoek komen noemen mijn straat een doolhof en dat is het ook. Ik ben zojuist tien minuten aan het zoeken geweest naar de betreffende woning zodat ik er op het moment supreme zo naar toe kan wandelen.

Ben ik ineens niet alleen de directeur van Digitale Huismus maar ook bestuurslid VvE. Dat had goed gestaan op mijn CV. Die ik niet meer (nodig) heb.. 😉

9 gedachten over “Niet alleen directeur

  1. Zelf ben ik ‘directeur’ van een mini-VvE, bij gebrek aan een ander die het wil doen. 3 van de 4 appartementen zijn verhuurd. Ben de enige die zelf in z’n belegging woont. Probleem is dat de locatie prima is. Heb ook vaker voorgesteld om dit ruim 100-jaar niet-monumentale pand plat te gooien en er iets nieuws te bouwen. De helft van de waarde zit in de grond. Zoveel risico is er dus niet. Dreigen met stoppen haalt ook niets uit. Je kan het VvE-werk uitbesteden en betaalt dan 2x zoveel en je moet alsnog alles zelf aanleveren.

    Heb altijd gedacht dat een grotere VvE effectiever en beter zou functioneren. Maar ook daar moet je maar vrijwilligers voor zien te krijgen.

    Like

    1. Het grootste deel van het werk wordt door een professionele VvE verzorgd maar er blijven bestuursleden nodig.
      Dit complex is wat groter. Dik 200 woningen volgens mij. Maar op een A-locatie (een deel van de woningen kijkt over de Maas uit). Dat van die grond zou hier ook wel eens zo kunnen zijn.

      Like

  2. Ik zit nu 30 jaar in een vve van 600 huishoudens.

    Frauderende bewoners bestuursleden en betaalde ingehuurde professionele bestuursleden, het is allemaal voorbij gekomen.

    Met natuurlijk diverse onherstelbare burenruzies….

    Voor technische dingen adviseer ik minimaal 3 vergelijkbare offertes.

    Voor procedures verwijs ik naar de specifieke ondersteuning van de Vereniging Eigen Huis.

    succes!!!

    Vriendelijke groet,

    Like

  3. Ik ben het helemaal met Nicole eens: wat fijn voor de bewoners dat jij dit gaat doen. Jij lijkt me hier een geknipt persoon voor! (halverwege het lezen van dit blog dacht ik hetzelfde als Zoon)

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn altijd welkom!