Leuker en zo …

Het betaalschema voor mijn zorgverzekering is bijzonder. Van januari t/m november betaal ik 12 maal premie en in november betaal ik niks. Waarom dat is weet ik niet. Misschien heeft iemand ooit bedacht dat december een dure maand is en dat hun verzekerden dan liever geen premie betalen. Ik zie dat anders. Heb je net die dure maand achter de rug, mag je in januari tweemaal schokken.

Normaal wordt de eerste premie van het jaar rond de derde afgeschreven. Zo niet deze maand. Na het gesodeju in de jaren 2018 – 2021 rondom de premiebetaling van de overlijdensverzekering van zowel Zoon als mijzelf is mijn vertrouwen in de administratieve kwaliteiten van medewerkers van verzekeringsmaatschappijen drastisch verminderd. Ik nam het zekere voor het onzekere en besloot in te logen om de status van de factuur op de website te controleren.

Inloggen doe ik met mijn DigiD. Ik maak gebruik van de SMS-optie als tweede verificatie (naast gebruikersnaam en wachtwoord). Iets met geen zin hebben om nog (ik heb er al tien) op mijn telefoon te zetten. Helaas kwam er geen SMS-je binnen. Ook bij de tweede poging bleef mijn telefoon stil. Zoiets kan twee dingen betekenen. De overheid poogt het gebruik van de SMS-optie te ontmoedigen (of het gebruik van de app te stimuleren) of mijn telefoon deed het niet.

Ik stuurde vanaf mijn werktelefoon een appje. Dat niet binnen kwam. Ik kon wel een appje verzenden, en het antwoord wat ik gaf kwam wel binnen. Mijn conclusie: het ligt niet aan mijn telefoon, de overheid is aan het &*)ten. Ik zag even geen andere oplossing dan de app te installeren. Om dat ding in te stellen moest ik mijn ID-bewijs scannen. Zet NFC aan en haal uw telefoon uit het hoesje. Mijn ID-bewijs werd niet gescand.

Ik moest inloggen met behulp van een SMS-code. Goh, waarom was ik ook al weer de app aan het installeren?

Een gesproken SMS bleek ook een optie en werkt vaak beter dan een gewone SMS. Dat bleek te kloppen. Ik kreeg een code, voltooide de app installatie (weer een pincode om te onthouden) en logde bij mijn zorgverzekeraar in. Volgens hen is de premie over januari betaald, volgens mijn bank is er niets afgeschreven. Maar goed, ook bij de bank werken mensen denk ik dan maar.

Een uur later ontplofte mijn telefoon. Het ene na het andere SMS-je kwam binnen. Vier maal een inlogcode voor DigiD en twee SMS-jes vanaf mijn zakelijke telefoon. Tijd om even op allestoringen.nl rond te neuzen. En wat denk je: zowel mijn bank, DigiD als mijn mobiele provider hadden rond hetzelfde tijdstip last van storingen. Ligt het dus toch niet aan mij.

Morgen kijk ik wel verder.

7 Comments

Reacties zijn gesloten.