Digitale Huismus

Op 20 maart maakte ik jullie deelgenoot van mijn besluit om het heft in eigen handen te nemen, een eigen bedrijf als virtueel assistent te beginnen. Als werktitel, met een vette knipoog richting de term digitale nomaden en het idee dat het kantoor van een virtueel assistent zicht overal op de wereld kan bevinden, bedacht ik als werktitel de naam Digitale Huismus. Ik hoef namelijk niet zo nodig vanaf het strand te werken.

Tijdens het laatste webinar van de oriëntatieweek Is VA worden iets voor mij? deelde ik de naam met de eigenaresse van VA-school. Zij vond het een top naam. Ik twijfelde nog. Ondertussen zijn we een paar weken verder, heb ik de eerste 5 modules van de opleiding Start een succesvolle business als virtual assistant afgerond en voelt de naam als een perfect passende jas. Ik ben een digitale huismus en mocht ik hierdoor klanten mislopen, so be it.

Maandag heb ik het domein digitalehuismus.com bij WordPress vastgelegd en de rest van de dag ben ik bezig geweest met het in kaart brengen van mijn huisstijl en het (definitief) maken van het logo. Mijn eerste versie tekende ik zelf.

Aansluitend ging ik wat stoeien in Canva, maakte een x-aantal serieuze logo’s en één wat minder serieus exemplaar ten behoeve van deze site. Dat was drie weken geleden. Maandag gooide ik alle varianten weg en begon van voren af aan. Na een paar uur gefrustreerd pielen op een het scherm liet ik het idee het logo moet overal, van website tot visitekaartje, los. Want ja, er komen visitekaartjes en natuurlijk moet het er een beetje leuk uitzien, maar op een visitekaartje is met name het emailadres en telefoonnummer belangrijk. Die moeten goed leesbaar zijn.

Ik ging helemaal los met keuzestress tot gevolg en hoewel ik mijn denktank heel erg dankbaar ben voor al hun meedenken, deze vraag wil ik breder trekken. Dus, hieronder volgen zes mogelijke logos en een poll.

Graag verneem ik welk logo eenieder het leukst vindt. Aanvullende op- en aanmerkingen zijn natuurlijk van harte welkom. Volgende week maandag sluit ik de poll en ga met de resultaten aan de slag. Alvast heel erg bedankt.

AFBEELDING 1

AFBEELDING 2

AFBEELDING 3

AFBEELDING 4

AFBEELDING 5

AFBEELDING 6

36 gedachten over “Digitale Huismus

  1. Mijn keuze is nummer 1.

    Overzichtelijk en zonder toevoegingen.

    Ik vind het een vrolijk vogeltje,klaar om te helpen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Een is heel rustig maar wat onpersoonlijk, misschien vogeltje in andere kleur? en nog een attribuut in kleur toevoegen?

    Twee is serieus en in kleur in balans en verdeling evenwichtig.

    Drie is heel leuk maar beetje rommelig, de laptop op boeken komt wat onproffesioneel over.

    Vier een beetje hetzelfde commentaar als 3

    Vijf is heel leuk maar ziet eruit of je het wel even tussendoor doet allemaal

    Zes is het meest in lijn met wat je wil gaan doen en daar heb ik ook voor gekozen.

    In mijn werkzame leven heb ik veel met lay-outs gewerkt en nieuwe ontwerpen uit moeten zoeken. 

    Maar alles blijft een persoonlijk oordeel en kan heel erg afwijken van jouw eigen gevoel.

    Like

  3. Grote voorkeur voor 1: duidelijk, simpel, een beetje grappig. Misschien net iets te simpel? Iets toevoegen??
    6 is een goede tweede. De andere zijn te rommelig / onprofessioneel, of te huiselijk. Je begint wel een zaak!

    Kun je nog wat door filosofen op.die (huis)mus? Waarom een mus? Waarom huismus – wat zegt dat over jou als professional (dus niet alleen het persoonlijke)?

    Like

    1. De huismus is deels persoonlijk en deels een reactie op de grote groep virtueel assistenten die graag als digitale nomade (dus werken vanaf elke plek van de wereld en elke week ergens anders) door het leven willen gaan.
      De huismus geeft aan dat ik van thuis uit werk, maar wel in de ‘buurt’ ben waardoor niet alle communicatie altijd via het beeldscherm (mail of zoom) plaats hoeft te vinden.

      Like

      1. Dat hoef IK niet te weten, maar als ik jouw klant was, zou ik het willen weten… Dus: misschine als uitleg op je toeskomstige website zetten, of zo?

        Like

  4. Twijfel tussen 1 en 4.
    1 is misschien een beetje te simpel en 4 een beetje te veel. Iets in het midden zou ik wel mooi vinden

    Like

    1. Je bent een schatje.
      Ben aan het overwegen de runner-ups op mijn website te gebruiken (ipv alleen maar foto’s); dan kan ik makkelijker wisselen.

      Like

  5. Een grafisch vormgegeven huismuis bij afbeelding 1. Dit vind ik te gewoontjes.
    En waar komen jouw gegevens? Toch niet op de achterkant?

    Like

  6. Leuke naam! Voor een logo vind ik plaatje 1 mooi. Het veroudert ook niet, denk ik. Misschien het musje een kleurtje geven? Succes, ik ben heel benieuwd.

    Like

      1. En iets als grijs / bruin / zwart? Mussenkleuren? Iets dikkere lijnen, ergens, wat schaduw in de lijnen? Oranje pootjes? (Of zoiets – ik zie veel te weinig mussen heden ten dage). Ik vind (maar wie ben ik ;-)) dat het nog wel iets extra’s nodig heeft?

        Like

        1. Ik heb het vogeltje niet zelf getekend en kan er niets aan veranderen (behalve de kleur).
          Ik ben met een zwart vogeltje begonnen maar dat oogde vrij hard. Ik vond het in ieder geval niet mooi.
          Waar ik nu wel naar begin te neigen is de cirkel van 2 tot en met 6 met het vogeltje tussen de letters en alleen een laptop in het midden (voor de rust).

          Like

  7. Hahaha! Nummer 1 dus… Wat mij in eerste instantie wel een beetje stoorde (maar trek je daar niks van aan want dat is gewoon mijn ocd) is dat de letters wat naar links staan en niet in het midden. Pas bij de tweede keer kijken, dacht ik ‘Oh ja, de kant van het musje’. Maar ik vind ‘m echt superleuk!

    Geliked door 1 persoon

  8. Absoluut 1, less is more. Misschien het musje nog anders vormgeven zoals al gesuggereerd werd, maar ik vind het veruit de mooiste/professioneelste.

    Geliked door 1 persoon

  9. 1en 6 spreken mij het meeste aan. Mogelijk kun je ze samen gebruiken voor verschillende doeleinden.
    1. Is inderdaad rustig zoals anderen zeggen. Misschien voor drukwerk.
    2. Spreekt aan in kleur en eenvoud en laat dit ook leuk beeldend zien. Op de website is dit zeker een eyecatcher al spreekt die ook op drukwerk zoals bijvoorbeeld ronde stickers.

    Like

  10. Afbeelding één, maar ik zou de lijn van de mus ietsje dikker maken. zodat die ook in een klein formaat goed te zien blijft. En ook zou ik kijken of je de pc een duidelijker toetsenbord kan geven, anders kan het ook van een tv programma zijn. 😉

    Succes !!!

    Geliked door 1 persoon

  11. 1 omdat ik bij logo’s altijd denk aan het afdrukken en combineren. Hoe meer kleur in een logo, hoe meer de huisstijl reeds vastligt.
    Het laatste heeft een zachte uitstraling.

    Geliked door 1 persoon

  12. Super leuk!! Ik ga voor logo 1. Eenvoud, simpel en mooi! Passend en tegelijk uitnodigend. Niet te druk. Mijn oog blijft daar ook het meest op rusten.

    Like

  13. Ik weet niet of je nog meer meningen nodig hebt. De mus zelf zegt niet wat je doet. Op logo 6 zie je dat wel en de mus in de tekst dan in een van de kleuren als je kleding als het kan.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.