April vloog voorbij

Tijd voor een korten samenvatting dus. April is de derde maand van mijn sabbatical, en de tweede maand waarin ik toewerk naar het starten van een eigen bedrijf.

Weten jullie nog dat ik begin van dit jaar dacht dat ik mij zou gaan vervelen en daarom de fictieve baan ‘Content Creator’ bedacht om mijn persoontje van de straat te houden. Ondertussen zijn mijn dagen dusdanig goed gevuld met mijn studie bij VA-school Start een succesvolle business als virtueel assistent en het opzetten van mijn bedrijf dat ik besloten heb mijn ontslag in te dienen bij de directie van het fictieve bedrijf. Het resultaat: het tweede Instagram account, gericht op de Engelstalige planner wereld bestaat sinds 29 april niet meer en ik blog nog slechts 6 dagen per week. Met andere woorden, het is weer een hobby en ging moeten.

Momenteel ben ik druk bezig met het bouwen van de website. Dit doe ik op hetzelfde platform (WordPress.com) als waar deze site op draait. Gebruik ik voor KoffieDigitalix een bestaand thema met een paar kleine aanpassingen, de website voor Digitale Huismus bouw ik zelf. Gebruikmakend van de blok-editor van WordPress. Het is maar goed dat de Boysz van de week zich vooral concentreerde op de slagroom want anders hadden zij een aantal nieuwe vloeken geleerd.

Dankzij jullie hulp weet ik hoe mijn logo er ongeveer uit gaat zien. Nu ik met de website bezig ben (cheapskate als ik ben heb ik niet het duurste abonnement afgesloten) loop ik ertegen aan dat de door mij gekozen lettertypes niet op alle platforms (WordPress, MS Office, Canva) beschikbaar zijn. Aangezien ik voor een duidelijke huisstijl ga, betekend dit dat ik het logo ga herontwerpen, gebruikmakend van een lettertype dat op WordPress wel te gebruiken is. Daarnaast kan het zo maar zijn dat ik voor een standaard kleurcombinatie vanuit WordPress kies. Hier is door experts over nagedacht, dus waarom zou ik daar geen gebruik van maken.

Tot nu toe ben ik nog geen kledingstuk tegen gekomen dat ik zo leuk vind dat ik de challenge te niet doe. Ook niet in de categorie vervangingsaankopen. Sterker nog, dat lijstje is gegroeid. Nadere inspectie van mijn kledingkast leerde mij dat 2 van de 5 shirtjes met korte mouwen niet langer geschikt zijn om mij in het openbaar mee te vertonen.

Deze maand heb ik ongeveer 80 kilometer gewandeld. Daarmee komt de tussenstand uit op 356 kilometer en lig ik nog steeds op schema. Er zaten meer kilometers in de planning maar de laatste week werkte het lijf niet mee. Zoals de boer zegt, Sjips happens.

Ik schreef het al eerder. Het fictieve dienstverband is door de toekomst in gehaald en dient geen enkel nut meer. De vrijgekomen uren (soms gaat de meeste tijd in de meest simpele dingen zitten) worden zowel nuttig als aangenaam besteed.

Voor de maand mei heb ik mij voorgenomen om naast werkzaamheden rondom Digitale Huismus en VA-school KoffieDigitalix van een zelfgebouwde lay-out (en nog wat dingetjes) te voorzien. Iets met oefenen, oefenen en nog eens oefenen met het bouwen van websites. Hierdoor kan het voorkomen dat KoffieDigitalix soms wat minder goed bereikbaar is. Mijn excuses hiervoor.

9 gedachten over “April vloog voorbij

  1. Je bent met veel verschillende dingen bezig. Zoals ik het lees, is alles in jouw leven een uitdaging (-: Nee joh, geen excuses. Dan kom ik gewoon een andere keer terug.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik kan me het vloeken wel voorstellen! Heb er zelf ook vaak gedoe mee.

    en nu weer met het sporadisch reageren op andere blogs. Ik ben ineens overal uitgelogd en inloggen lukt niet meer. Tjongejonge. Maar succes met alles!

    Like

  3. Ik heb vorige maand dus met die kakblokken zitten kutten, leek me zinniger dat powerpoint leren maar halverwege kwam ik daar ook van terug. Je kan die blokken trouwens vastzetten maar wat een droefenis.

    Like

    1. Ik begin door te krijgen hoe dat kreng werkt (en waar ik op moet duwen of aan moet trekken). Maar ik zal blij zijn als ik live ben.

      Like

  4. Och, hemel. Ik moet ook nodig eens wat opfrissen achter de schermen. Maar ik heb daar zo geen zin in. En geen tijd voor. Ik kan jou niet eens bijbenen…

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.