De hut van Baba Jaga

Om 2 minuten voor 5 zat de vergadering erop. Collega Voorzitter maakte een opmerking over de zon en wandelen en ik dacht, goed idee. Ik at snel een boterham, trok mijn wandelschoenen aan en reed naar het Jaomerdal in de hoop een spectaculaire zonsondergang te aanschouwen. Helaas. Mijn ogen werden niet verwend. Mijn oren daarentegen wel. Zo rond de klok van zessen lopen er weinig mensen door het gebied, waardoor de vogels uitbundiger en luidruchtiger waren dan dat ik ze ooit heb gehoord.

Terwijl ik genietend van de vogels mijn route vervolgde meende ik vanuit mijn ooghoek iets te zien bewegen. Iets groot. Ik draaide mijn hoofd maar mijn ooghoek had het fout. Ineens moest ik aan de poort denken die ik vorig jaar juni tijdens één van mijn wandelingen daar heb gezien. En gefotografeerd. Wat maar goed is, want anders had ik mijzelf niet geloofd.

Wat als die poort onderdeel is van de hut van Baba Jaga. U weet wel die hut die op kippenpoten door het moeras wandelt. Ik zal niet zeggen dat het Jaomerdal een moeras is, maar op sommige punten heeft het er wel wat van weg. Ik liet de zonsondergang de zonsondergang en hield mijn oren gespitst op het geluid van brekende grote taken. Maar helaas. Buiten een heleboel verschillende vogels niks noppes nadah gezien. Geen konijn, eekhoorn, bever of hert en al helemaal geen hut op kippenpoten. Maar wie weet, ooit.

13 Comments

 1. Ik denk niet dat jij daar ooit Baba Yaga tegen zal komen. Die verschijnt immers enkel voor zij die zij die verdwaald zijn. En met hoe vaak jij daar wandelt zie ik dat niet gebeuren 😛

  Like

 2. Nu snap ik waar de Boysz hun idee van hun tijdmachine vandaan hebben! ‘Zij vliegt niet op een bezem maar in een vijzel (soms een ton) waarbij ze de stamper als roer gebruikt.’ Ik ken aardig wat Russische sprookjes, maar Baba Jaga kende ik nog niet. Leuk 🙂

  Geliked door 2 people

 3. Ik vond het een leu verhaal. Van een hut op kippepoten heb ik nooit gehoord. Maar het lijkt me spannend om tegen te komen.
  Hopelijk verdwijn ik niet weer in de spam maar ik vrees het ergste.

  Like

Reacties zijn gesloten.